Munkebo Mikrobryggeri

 Bryghus med lokale og nordiske rødder. Munkebo mikrobryg er et bryghus med fokus på dansk historie og nordisk mytologi.

Bryghuset bruger lokal området og dens historier i udformningen af øllet. F.eks. har Munkebo i samarbejde med Vikingemuseet i Ladby, lavet en porter med navnet "ladbykongens øl". Øllen er lagret med ristede egetræsspåner fra Lundsgaard Gods i Kerteminde. Vikingemuseet har bygget Ladby dragen med egetræ fra selv samme gods. Den nordiske mytologi kommer til udtryk i Munkebo mikrobryg´s logo og øl.

Træet "Yggdrasil" danner logoet for Munkebo. Navne på øllet er alle inspireret af den nordiske mytologi, og har en kort beskrivelse for navnet. F.eks. Munin som er munkebo´s svar på en belgisk jule Quadrupel. Den har følgende beskrivelse på etiketten: "Munin er den ene af Odins to ravne, som hver dag efter en rundtur i verden fortæller Odin, hvad der sker. Munin betyder: han som mindes." 

Munkebo mikrobryggeri´s vision er at brygge godt øl med respekt for de gamle traditioner og oprindeligt håndværk. Brygmester Claus Christensen er uddannet forsker ved København Universitet, og han har med hjælp fra lokale bier isoleret deres egne gærstammer, som giver noter af for eksempel fersken/abrikos og af hindbær/kirsebær.

Munkebo Mikrobryggeri