Rugbrød

Udgivet : 2019-03-18 18:03:24
kategorier : Opskrifter

 

3 stk.

1,5 L vand

1 portion surdej

1,5 L groft rugmel

0,5 L hvedemel

0,25 L knækkede hvedekerner

0,25 L skårne rugkerner

0,25 L  hørfrø

0,25 L solsikkekerner

2 spsk groft salt

1 spsk maltmel

gerne lidt kogte kartofler eller andet grønt kan moses i, giver en god fugtighed i brødet. :-)

Det hele røres godt sammen i ca. 10 min og doseres med ca. 1 kg dej i en sprøjtet form. (en rugbrødsdej skal kunne holde sin form hvis du vender den ud på bordet, kan den ikke det skal der tilføjes lidt mel.

(kernerne kan udskiftes med hvad du har på lager, og bedst kan li, og mængderne af dem kan også justeres lidt op hvis vil have et godt kernebrød)

Hæve i minimum 12 timer

Bages ca. 1 time ved 150 grader til en kernetemperatur på 95 grader

Del dette indhold