• Nedsat pris
 • Ny
Quinta Do Pego 10 års Old Port Second Edition
 • Quinta Do Pego 10 års Old Port Second Edition

Quinta Do Pego 10 års Old Port Second Edition

399,00 kr.
297,00 kr. Spar 102,00 kr.

75 cl  20 % alc.  Second Edition

1.st edition fik nedenstående anmeldelser:

6 stjerner Flaskehalsen

90 Point Din vinguide

18/20 Point Oldenburgs Vinguide

På lager

Alle Dagens Tilbud klik her

Quinta Do Pego 10 års Old Port Second Edition

Vinen er lavet af druer fra den enestående 2009-høst, som faktisk var blevet godkendt som Vintage Port. En lille andel blev dog i stedet tålmodigt opbevaret i 600 liters egetræsfade i et årti. 

Til forskel fra andre Tawnies er dette derfor hverken et blend af forskellige årgange eller et blend af en Tawny-karakter. Denne unikke portvin er det rene "Tawny-agtige" udtryk af 2009 i Douro, hvor Moder Jord var særdeles gavmild over for vinene. 

Portvinen er produceret af Rozès’ vinmager Manuel Henrique med sparring fra sydafrikanske Wouter Pienaar. Druerne til portvinen (Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinto Cão og Tinta Barroca) stammer fra de gamle vinstokke, der fandtes på Quinta do Pégos marker, da den nuværende ejer overtog gården.   Da nogle ting bliver bedre med tiden, blev denne portvin, der startede som en vin med stor koncentration, struktur og finesse, opbevaret i den stille og mørke kælder for langsomt at forvandle sig til denne sjældne og pretiøse Tawny Port. Sådan en forvandling er mulig takket være vinmagernes viden, erfaring og ledelse - de var tålmodige nok til at lade vinen udvikle sig gennem den oxiderende ældningsproces til denne dybe og komplekse harmoni af duft og elegance.

  Vinen står med en klassisk, brunlig og transparent "Tawny-kulør", mens den i næsen på nuanceret vis folder sig smukt ud med intense aromaer af rosiner, nødder, farin, tobak, appelsinskal og læder.  I munden smyger frugten sig med både koncentration og kompleksitet over tungen, mens syren, sødmegraden og strukturen på fornem vis afbalancerer denne enestående portvin.   Husk, at disse Tawny-typer nemt kan holde sig efter åbning.  Druesammensætning: Touriga Nacional Touriga Franca Tinta Roriz Tinto Cão Tinta Barroca

Du vil eventuelt også synes om

 • Quinta do Pégo Colheita...

  Intens og fyldig, halvtør lækker portvin. 

  Sølv ved Internatioale Wine Challenge uge 47 2019

  5 Stjerner i vinavisen

  5 stjerner på winemanual.dk

  5 stjerner på flaskehalsen.nu den 21. oktober 2019

  75. cl 20 %

  347,00 kr.
 • Quinta do Pégo Vintage Port...

  75 cl 2016

  Ved køb af 6 fl. med følger owc kasse, kun ved afhentning.

  399,00 kr.
 • Quinta Do Pego 10 års Old Port

  75 cl  20 % First Edition

  6 stjerner Flaskehalsen

  90 Point Din vinguide

  18/20 Point Oldenburgs Vinguide

  465,00 kr.