Ramos Pinto Vintage Port 1997

75cl. - 20% alc.

1997 - VEJL. 750,-

94/100 – Decanter 2019

93/100 - Wine Advocate 2016

Mark Squires 92/100 – Wine Spectator 2017, James Molesworth

SKARP PRIS

Ramos Pinto
Køb nu! kun 6 stk. tilbage på lager!
599,00 kr.

 

Prismatch

 

Recycled emballage

 

Spørgsmål ? - sms 30281060

Ramos Pinto Vintage Port 1997

Ramos Pinto Vintage er en portvin, der kun laves i ekstraordinære år. De omhyggeligt udvalgte druer fra Quinta do Bom Retiro, Quinta da Urtiga og Quinta da Ervamoira gærer i granitlagarer. Denne delikate, komplekse vin kan nydes i en ung alder eller som moden vin, da den har et enormt lagringspotentiale.

Vejret: Atypisk år. En tør vinter, præget af en varm februar 1997, hvor vinstokkene sprang tidligt ud og var fulde af kraft. Det blev efterfulgt af et regnfuldt forår og en kold maj. De lavere beliggende områder, hvor der var højere temperaturer, var mere beskyttet, men de højere kvoter blev i sidste ende påvirket af denne vejrændring. Modningen udviklede sig i et meget uregelmæssigt klima, indtil jævndøgnets ankomst med ideelle temperaturer. Den lange, varme og tørre sommer øgede sukkerniveauet, farvekoncentrationen og modningen, hvilket resulterede i tanninrige vine af fremragende kvalitet, hvilket gjorde det til en mindeværdig høst.

Vinifikationen i kælderen: Gæringen, der blev foretaget til fods i lagares, varede 4-5 dage og gav et fremragende ekstrakt. Denne 1997 Vintage blev lagret i 18 måneder på store gamle egetræsfade (fade og tønder). Aftapningen fandt sted 2 år efter høsten, i juli 1999.

Smagsnoter: Intens, med en meget tæt farve og fine brunlige reflekser, der er karakteristiske for en udvikling, der finder sted på flaske. Appetitlig, frisk og forførende duft, sorte blommer, solbær, anis og tobaksnoter samt et let strejf af lavendel. Cremet mund, meget aromatisk, kakao, kirsebær og pibetobak. Den er forfriskende uden at være tung, god tanninstruktur og en lang og aromatisk finish. I dag er det en harmonisk og elegant vin. Alderen har givet den en fin lækkerhed, men den kan og skal stadig modnes i mange år.

GASTRONOMY: Efter middagen passer den godt til Serra, Stilton, Gorgonzola og andre fuldfede oste. Ideel som ledsager til en stærk cigar.   

Huset: 

Det var i 1880, at den 20-årige Adriano Ramos Pinto grundlagde et beskedent portvinsfirma under sit eget navn. Hans initiativer på marketingsiden gjorde ham til en "pioner" blandt sine kolleger. De farverige plakater, han dengang brugte til at skabe opmærksomhed omkring sin portvin på, er for længst blevet anerkendt som noget af det mest klassiske og geniale inden for plakatkunst. I dag er det Champagnehuset Louis Roederer, der ejer Adriano Ramos Pinto og dermed fastholder den kvalitet, som blev etableret af brødrene Adriano og António Ramos Pinto. Et grundlæggende element er, at brødrene besluttede at markedsføre deres vine under navnene på de enkelte vinmarker. Det var blandt andet firmaets selvforsyning af druer og det dygtige team af vinmagere, som tiltalte Jean-Claude Rouzaud, som også er en respekteret oenolog med begge ben godt plantet på jorden. Blandt portvinsproducenter har Ramos Pinto den særlige stilling, at firmaet har den højeste andel af egne marker i forhold til produktionen. Firmaets 4 "Quintas" (vingårde) ligger i Cima-Corgo og i Douro Superior distriktet og er helt klart ét af Ramos Pintos store aktiver, idet dette ejerskab giver mulighed for at producere "Single Quinta Port" med eget særpræg og karakter.

 I dag er det Champagnehuset Louis Roederer, der ejer Adriano Ramos Pinto og dermed fastholder den kvalitet, som blev etableret af brødrene Adriano og António Ramos Pinto. Et grundlæggende element er, at brødrene besluttede at markedsføre deres vine under navnene på de enkelte vinmarker. Det var blandt andet firmaets selvforsyning af druer og det dygtige team af vinmagere, som tiltalte Jean-Claude Rouzaud, som også er en respekteret oenolog med begge ben godt plantet på jorden.  Særligt ved Ramos Pinto er at de har den højeste andel af egne marker i forhold til produktionen. Firmaets 4 vingårde ligger i Cima-Corgo og i Douro Superior distriktet og er helt klart ét af Ramos Pintos store aktiver, idet dette ejerskab giver mulighed for at producere "Single Quinta Port" med eget særpræg og karakter.

Du vil eventuelt også synes om

11 andre varer i den samme kategori: