Ramos Pinto Vintage Port 2015

75cl. - 20% alc.

2015

94/100- Wine Advocate 2017, Mark Squires

93/100 – Wine Advocate 2018, Mark Squires

93/100 – Wine Spectator 2018, James Molesworth

93/100 – Decanter 2017, Richard Mayson

93/100 – Wine Spectator 2017, James Molesworth

92/100 – Wine & Spirits 2017, Joshua Greene

- se flere Ramos Pinto årgang her

Ramos Pinto
Køb nu! kun 24 stk. tilbage på lager!
799,00 kr.

 

Prismatch

 

Recycled emballage

 

Spørgsmål ? - sms 30281060

Ramos Pinto Vintage Port 2015

Ramos Pinto Vintage er en portvin, der kun laves i ekstraordinære år. De omhyggeligt udvalgte druer fra Quinta do Bom Retiro, Quinta da Urtiga og Quinta da Ervamoira gærer i granitlagarer. Denne delikate, komplekse vin kan nydes i en ung alder eller som moden vin, da den har et enormt lagringspotentiale.

 

Vejret: I Douro-regionen var 2014-2015 et meget tørt vin år med meget mindre regn end det foregående år. Den kolde og tørre vinter blev efterfulgt af et atypisk varmt forår med høje varmegrader, i maj og slutningen af juni, hvilket fremskyndede vegetationsrytmen. Men vandreserverne i jorden og de kølige nætter i løbet af sommeren gjorde det muligt for druerne, at modne jævnt og gradvist. Høsten af de druer, der er bestemt til portvin, begyndte den 27. august i Quinta da Ervamoira i den øvre del af Douro og sluttede den 30. september i Quinta do Bom Retiro i Cima Corgo. Høsten i 2015 var regelmæssig med hensyn til produktionen og gav elegante og afbalancerede, meget aromatiske vine med en god volumen i munden. De er bemærkelsesværdigt strukturerede og friske.

I kælderen: Gæring i granit lagares hvor druerne blev trampet til fods og uden afstampning. Gæringen af denne vin varer mellem 4 og 5 dage og giver et fremragende ekstrakt.

Smagsnoter:  Meget intens mørk rubinrød farve, i næsen afslører den en stor kompleksitet, der viser en harmonisk kombination af forskellige modne røde bær noter, med en duft af viol og roser, et frisk mentholet strejf. I munden er den intens, frisk, rig på modne frugter med en overvægt af kirsebær og hindbær samt noter af peber og bitter mørk chokolade. De velformede tanniner giver en harmonisk og elegant helhed. Den lange eftersmag er smagfuld og ret vedholdende.   

Huset: 

Det var i 1880, at den 20-årige Adriano Ramos Pinto grundlagde et beskedent portvinsfirma under sit eget navn. Hans initiativer på marketingsiden gjorde ham til en "pioner" blandt sine kolleger. De farverige plakater, han dengang brugte til at skabe opmærksomhed omkring sin portvin på, er for længst blevet anerkendt som noget af det mest klassiske og geniale inden for plakatkunst. I dag er det Champagnehuset Louis Roederer, der ejer Adriano Ramos Pinto og dermed fastholder den kvalitet, som blev etableret af brødrene Adriano og António Ramos Pinto. Et grundlæggende element er, at brødrene besluttede at markedsføre deres vine under navnene på de enkelte vinmarker. Det var blandt andet firmaets selvforsyning af druer og det dygtige team af vinmagere, som tiltalte Jean-Claude Rouzaud, som også er en respekteret oenolog med begge ben godt plantet på jorden. Blandt portvinsproducenter har Ramos Pinto den særlige stilling, at firmaet har den højeste andel af egne marker i forhold til produktionen. Firmaets 4 "Quintas" (vingårde) ligger i Cima-Corgo og i Douro Superior distriktet og er helt klart ét af Ramos Pintos store aktiver, idet dette ejerskab giver mulighed for at producere "Single Quinta Port" med eget særpræg og karakter.

 I dag er det Champagnehuset Louis Roederer, der ejer Adriano Ramos Pinto og dermed fastholder den kvalitet, som blev etableret af brødrene Adriano og António Ramos Pinto. Et grundlæggende element er, at brødrene besluttede at markedsføre deres vine under navnene på de enkelte vinmarker. Det var blandt andet firmaets selvforsyning af druer og det dygtige team af vinmagere, som tiltalte Jean-Claude Rouzaud, som også er en respekteret oenolog med begge ben godt plantet på jorden.  Særligt ved Ramos Pinto er at de har den højeste andel af egne marker i forhold til produktionen. Firmaets 4 vingårde ligger i Cima-Corgo og i Douro Superior distriktet og er helt klart ét af Ramos Pintos store aktiver, idet dette ejerskab giver mulighed for at producere "Single Quinta Port" med eget særpræg og karakter.

Du vil eventuelt også synes om

11 andre varer i den samme kategori: