Beneath the Clouds Chardonnay Oak Valley Elgin

139,00 kr.

UDSOLGT

Frisk orangetone og tør fersken, stramt styret af stenet mineralitet og vedholdende cool-climate syre.

Anmelder rost 6 stjerner i politiken 2016

Der er desværre ikke nok varer på lager

Alle Dagens Tilbud klik her

  Her er virkelig god frugtkoncentration med kun en anelse oversøisk eksotik: frisk orangetone og tør fersken, stramt styret af stenet mineralitet og vedholdende cool-climate syre. Til denne vin bruges kun naturlig gær, lang, kølig gæring og lagring på brugte, franske egefade. 

Vinen er navngivet efter det skydække, som sydøstenvinden "The Cape Doctor" trækker ind over bjergskråningerne. Det holder temperaturen nede, strækker modningen ud og bevarer syrebalancen i vinen. Vil matche mange fiskeretter og har vægt nok til skaldyr og lyst kød. 

Oak Valley ligger 1 time øst for Cape Town langs Groenlandberg bjergkæden i Elgin, der er en af de køligste vinregioner i Sydafrika. Oak Valley vinene kendes på deres elegance. Fokus på detaljen i markerne og minimum intervention i kælderen er med til at skabe disse vine, der oser af cool-climate stil.  Sir Antonie Viljoen grundlagde Oak Valley Estate i 1898. Han startede med æbleplantager og i 1908 startede han den første vinproduktion i Elgin Valley. Vinkælderen blev lukket i 1940'erne, hvor den statsstyrede megakoncern KWV kontrollerede alt, men produktionen blev genoptaget i slutningen af 1900-tallet, hvor der blev bygget et spritnyt vineri og plantet nye vinstokke.

Den første - nye - Oak Valley vin var husets Sauvignon Blanc 2003. Antonie kan tage en stor del af æren for, at Elgin er blevet anerkendt som et yderst velegnet landbrugsland. Området er kendt for dets store æble- og pæreplantager, blomsterproduktion og ikke mindst produktion af højkvalitets cool-climate vin.