Brænderiet Enghaven Pommeau
Pommeau kan drikkes både som aperitif og til kaffen
Brænderiet Enghavens Pommeau er lavet ud fra samme koncept som deres brændevin, dvs. at den er lavet på en æblesort (i dette tilfælde Filippa) og at der ikke er brugt andet end æbler (æblemost og æblebrændevin) i produktionen.
Dette gør også, at denne pommeau ikke er så sød som de franske, hvor der tilsættes en masse sukker.
Pommeauen er en hedvin (også kaldet en forstærket vin). Den laves overordnet på samme måde som portvin, sherry, madeira mv. Gæringen i Filippa æblemosten er stoppet ved at tilsætte Brænderiet Enghavens frugtbrændevin til der opnås en alkohol % på 18.
Gæringen i denne pommeau er stoppet meget tidligt for at bevare så meget sødme som muligt i pommeauen. Herefter er pommeauen lagret først på tank og de sidste måneder på et gammelt cognacfad inden den ufiltreret er tappet på flaske.
Denne pommeau har været på fad i relativt kort tid for at bevare den friske æblesmag og aroma i pommeauen. Selvom den kun har været kort tid på fad har fadet nået at give pommeauen noget dybde og kompleksitet i smagen.
Pommeau kan drikkes både som aperitif og til kaffen (også af folk/kvinder, som synes at frugtbrændevin, calvados eller cognac er for stærkt). Derudover passer den til alle retter med æbler i - og den er især velegnet til æbledesserter.
5 stjerner på www.vinavisen.dk
Alkoholprocent: 18
Indhold: 35 cl