- New
Iliada Olivenolie og Mazzetti balsamico
Det perfekt match til en olie eddikedressing, som kan bruges til alle slags salater. men vores favorit er at hælde oliven olien op på en tallerken, et par dråber af balsamicoen og en lille smule hvidløg, og så ellers bare dyppe frisk bagt brød heri, det smager helt fantastisk.
Du får
1 fl.Iliada økologisk olivenolie 1 L
1 fl. Yellow laber Mazzetti balsamico 250ml
- vi genbruger papkasser
- ring / sms 30281060
- her handles til laveste priser
Iliada Græsk Olivenolie Ekstra Jomfru Økologisk - 1 x 1L
Denne ekstra jomfru olivenolie er udvundet af olivensorten: Koroneiki, (en af de 3 mest anvendte sorter til olivenolie), som høstes med håndkraft for at sikre den højeste kvalitet af olien.
Iliadas olivenolier har fået tildelt mange prestigefyldte priser for udsøgt smag og kvalitet, som blandt andet opnås gennem Kalamatas lune klima, salte hav og varme sol. Iliada ekstra jomfru olivenolie er særdeles velegnet til stegning, bagning, salater, dressinger og bare til at dyppe sit brød i.
Hvad sker der, når olivenolie opbevares forkert?
Oliven olie er en fast del af mange danskeres køkken – og med god grund. Den er både sund, smager godt og har et hav af anvendelsesmuligheder. Men ved du egentlig, hvordan du bedst opbevarer olivenolie? Korrekt opbevaring af olivenolie er vigtigt, og faktisk kan forkert opbevaring af olivenolie forringe oliens kvalitet, ligesom den vil blive hurtigere harsk. En harsk olie smager ikke godt og forkert opbevaring af en ellers god olivenolie, kan resultere i, at man er nødt til at smide olien ud, hvilket selvfølgelig er rigtig ærgerligt.
Korrekt opbevaring af olivenolie – Sådan undgår du, at din olivenolie bliver gammel, kedelig og harsk
Den hurtige løsning er at tømme flasken hurtigt. Men de fleste danskere bruger slet ikke så meget olivenolie, og ser derfor gerne, at flaskens olie holder så længe som muligt. Den langsigtede løsning er at undgå luft, lys og varme.
Luft Når olivenolie, og andre olier for den sags skyld, får ilt, så begynder de at oxidere. Det vil sige, at de danner uønskede radikaler, og derfor bliver harske. Det er derfor vigtigt, at din olie ikke får ilt. Det kan selvfølgelig ikke helt undgås, da du skal åbne flasken for at bruge af olien, men sørg for at sætte låget på igen med det samme og opbevar aldrig olien i en beholder som ikke kan lukkes helt.
Lys Det er vigtigt at olien opbevares mørkt. Af samme årsag kommer de fleste olivenolier i mørke flasker eller dåser. Dette skyldes, at lys er med til at få olien til at oxidere hurtigere og dermed gøre den harsk. Du kan dog roligt opbevare din olie på køkkenbordet, så længe den ikke står i direkte sollys. Har du derimod din olivenolie i en gennemsigtig flaske, så er det bedst at opbevare den i et køkkenskab.
Varme Dernæst skal olien opbevares køligt. Den skal ikke stå i køleskabet, men den skal heller ikke stå i direkte sollys eller i nærheden af en varmekilde som eksempelvis et komfur. Den ideelle temperatur er omkring 13-15 grader. Så find en plads i køkkenet hvor der hverken er for varmt eller for koldt og hvor temperaturen ikke svinger meget. De fleste olivenolier størkner, når temperaturen kommer under 8-10 grader, og derfor egner de sig ikke til at blive opbevaret i køleskabet. Det vil du have oplevet, hvis du for eksempel har prøvet at sætte resterne af et glas oliven i olie i køleskabet. Dagen efter vil olivenerne være dækket af små hvide bobler og olien vil være størknet. Det har ingen sundhedsmæssige konsekvenser, og så snart olien bliver varmere, vil den igen få sin normale konsistens
Ingredienser: 100% ekstra jomfru olivenolie.
Næringsindhold pr. 100g :
Energi 3382kj/823 kcal Fedt 91.4 g - Heraf mættede fedtsyrer 13.3 g Kulhydrater 0 g - Heraf sukkerarter 0 g Protein 0 g Salt 0 g
Balsamico Aceto De Modena Etichetta Gialla IGP 1 x 250ml - Mazzetti
Endelig en ordentlig balsamico - Yellow LAbel
Denne Ekslusive Balsamico Etichetta Gialla er en balsamicoeddike fra Modena BGB med en let og delikat smag, behageligt skarp og med en perfekt balance mellem surt og sødt. - Det er sådan en man ikke rigtig kan holde sig fra, kan nem bare stå og lab den i sig.
Det er altså den perfekte balsamico at have stående og bruge i tide og utide, til dip eller sammen med olivenolie og så ellers bare dyppe brød, mums.
Også god til at krydre salater/ dressinger og grøntsager eller til at skabe lækre marinader, reduktioner og sauce. (også god til marinerede jordbær)
Tip: Viste du at balsamico og andebryst, gerne røget inden det blivet tilberedt, går rigtig godt sammen,
Ingredienser:
vineddike, koncentreret druemost, kogt druemost.
Indeholder SULFITTER . Syreindhold: 6%
Du vil eventuelt også synes om
16 andre varer i den samme kategori:
Olivenolie Græsk Ekstra Jomfru Økologisk Iliada 3 Liter
529,00 kr. -30,00 kr. Slukket 499,00 kr.Grillede Græske Oliven Krydrede Unden Sten 2 kg. - Sofos
249,00 kr. -10,00 kr. Slukket 239,00 kr.