Forside

Forside

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Alle varer fra BRØDRENE ADELHARDT

Økologiske safter fra Adelhardt

HISTORIEN OM BRØDRENE ADELHARDT Farfar Adelhardt havde arbejdet på tapperi i 13 år, da han i slutningen af 1940’erne bestemte sig for at blive fabrikant.  Han undersøgte landet for at finde den største by, der var uden egen sodavandsfabrik – og faldt for Ribe. Domkirken blev en del af bomærket på den nye mineralvandsfabrik, som åbnede i 1949. 

FARFAR OG JENS OTTO KRAGH Det krævede gåpåmod at åbne virksomhed i 1949, og særligt en, hvor en stor del af råvaren var rationeret – og det var sukkeret i de år. Men Farfar havde masser af gåpåmod og da han forgæves havde søgt om sukkerleverancer, tog Farfar toget til København og fik foretræde for Jens Otto Kragh, som dengang var industriminister. ”Jeg skal bruge det sukker, Jens Otto”, sagde Farfar. ”Så skal De rigtignok også få det, Adelhardt”, svarede Jens Otto Kragh. Og så tog Farfar toget hjem til Ribe igen.

LANGE KØER FOR MOST I begyndelsen var det sodavand, Farfar bryggede, men da 1952 viste sig at være et fantastisk æbleår, kunne man i dagbladet Vestkysten læse en annonce, hvor Farfar opfordrede de lokale til at komme forbi med deres nedfaldsæbler – så skulle han kvittere med most. Det fødte en septembertradition, hvor man kunne se ripensere med kurve fyldt af æbler stå i kø langt ned af Hundegade, hvor fabrikken lå. Økologi og håndlavet, så det basker.

HELE FAMILIEN HJÆLPER TIL Mosteriet tog til, og det gjorde forretningen også - så i 1960 byggede Farfar en ny fabrik med tilhørende mosteri. Efterhånden var Farfars forretning blevet et familieforetagende, hvor alle var med. Det havde de nu altid været, lige fra begyndelsen, hvor Farmor havde vasket patentflaskerne af i kælderen, mens sønnerne Egon, Palle og Søren var placeret i hver sin tønde, så de ikke kunne løbe rundt og lave ulykker.

FAMILIEN TAPPER VIDERE Både Egon og Palle fik job hos Farfar, og senere kom også Søren til. I dag arbejder flere generationer af familien Adelhardt på tapperiet, både svigerbørn og børnebørn af Farfar er i sving. Det er Farfar faktisk også selv ind i mellem, selv om han er gået på pension og har solgt tapperiet til Egon og Palle. Brdr. Adelhardt er det største tapperi af økologisk saft og sodavand i Danmark. Vi er en moderne virksomhed, som holder fast i de værdier, der har været vores fra første færd: Troværdighed og omhyggelighed – det ligger nemlig til familien.

Aktive filtre