Forside

Forside

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Alle varer fra Ramos Pinto

Ramos Pinto portvine er i den absolute topklasse af port

Ramos Pinto

Den unge Adriano, som i 1880 startede med at eksportere portvin til Brasilien. Ret hurtigt fik Ramos-Pinto en markant andel af det store marked i Brasilien. Ikke mindst fordi der til en del af sortimentets portvine blev tilsat forskellige medicinsk-relaterede produkter, som så gjorde at vinene kunne sælges med helbredende effekt. 

Bl.a. kan man den dag i dag stadig købe en Ramos-Pinto Quinado hvor der er tilsat kinin(som vi kender fra gin aka kinabark), som eftersigende skulle have den gavnlige effekt at den kan kurere malaria og smerter i benene! 

Adriano blev kendt for hans hang til de letlevende damer og de kunstfærdige plakater, med erotiske undertoner, som dannede basis i hans markedsføring af portvinen. Den dag i dag er plakaterne fra Ramos-Pinto stadig de mest udbredte. Masser af gratis markedsføring opnåede Adriano også når, han under stort postyr fik kørt damer ind til hans Quinta Bom Retiro i Dourodalen, og det var helt fra Paris med tog. Bom Retiro er stadig Ramos-Pintos primære quinta, men i 1974 blev Ervamoira erhvervet og denne quinta er i dag både et museum for Ramos-Pinto men det er også en moderne quinta med stort vinificerings anlæg, samt veldyrkede marker, hvor druesorterne sirligt, er plantet efter sort via ao-alto metoden, idet området hvor Ervamoira er beliggende, helt ude i Douro Superior, er forholdsvist fladt og nemt tilgængeligt.  Selve quintaen levede i nogle år frem til 1995 en ret usikker tilværelse idet myndighederne var i gang med at inddæmme et stort landområde til et kraftværk. Dette ville betyde oversvømmelse for quintaen. Men de blev reddet på stregen af en lokal amatørarkæolog, som i området havde fundet en masse bjerginskriptioner nogle år i forvejen og offentliggjorde disse opdagelser netop, som dalen skulle have været inddæmmet.

Dette betyder at der i dag står kæmpe store konstruktioner af dæmningsbygninger til offentlig skue samtidig med at nogle få turister hver dag valfarter til disse steder med inskriptionerne for at se disse. I øvrigt er de bevogtet, så der ikke sker hærværk. Opdagelsen var af så stor betydning at det blev erklæret World Heritage af Unesco. 

Aktive filtre