Vintage Port 2020 - 6 ltr. - Quinta Do Pego

600cl - alc. 20%

Quinta Do Pego
Køb nu! kun 4 stk. tilbage på lager!
4.299,00 kr.

 

Prismatch

 

Recycled emballage

 

Spørgsmål ? - sms 30281060

Quinta Do Pego Vintage Port 2020

Quinta do Pégo er en vingård, der ligger på vejen fra Régua til Pinhão - ca. 3 km før Pinhão på højre side - i Dourodalen i Portugal. Den ligger 138 m over Douroflodens vandoverflade, og vinmarkerne ligger op til 350 m over Douroflodens vando- verflade. Jorden er klassificeret i gruppe A, som er den absolut bedste gruppe. Alle vindruer og oliven på Quinta do Pégo er certificeret som bæredygtigt landbrug i henhold til PRODI-prin- cipper for integreret produktion. Blandt flere parametre inde- bærer dette at vedligeholde økosystemers stabilitet eksempelvis i form af sund jordbund og rent vand, at bevare naturlige res- sourcer og dyreliv samt at fremme biodiversitet.

Druerne til denne portvin (Touriga Franca, Touriga Nacional, Sousão og Tinta Roriz) er høstet på de bedste parceller på Quinta do Pégo og stammer fra vinstokke, der er 30 til over 100 år gamle. Vintage Port er årgangsvin fra en ekstraordinær vinhøst. Den tappes på flaske efter 1-2 års fadlagring.

Denne Vintage Port er en pragtfuld Vintage Port af allerbedste kvalitet. Takket være de gode vejrforhold har årgang 2020 opnået en flot balance; den er både kraftig og fyldig, men samtidig utrolig elegant og delikat. Den har en flot og meget dyb rød farve samt en delikat og kompleks duft af sorte frugter og rosiner med noter af krydderier, balsamico og egetræ. Smagen er fyldig, elegant og velafbalanceret med masser af frugtnoter, god syre, kraftfulde, men samtidig silkebløde tanniner samt en utrolig lang og meget behagelig eftersmag.

Denne harmoniske portvin bør serveres afkølet og er særdeles velegnet som en ”efter-måltidet-drink” og til kraftige oste, chokolade og desserter, men den er også perfekt som hyggevin på de kolde og mørke efterårs- og vinterdage.

Som ung og kraftfuld er den også ideel til en god peberbøf. Det siges om Vintage Port, at den er drikkelig efter 4-5 år, men at den først virkelig kan nydes efter 15-20 år. Denne Vintage Port kan sagtens nydes ung, men vil samtidig udvikle sig positivt mange år frem.

Drik Vintage Port 2020 nu eller henlæg den 20-30 år.

For yderligere oplysninger besøg www.quintadopego.com

Du vil eventuelt også synes om

16 andre varer i den samme kategori: