- Ny
Krohn 2001 Colheita Port
Krohn 2001 Colheita Port
Rig og cremet næse med overvældende dybde og kompleksitet.
En kraftig base af karamel og skotsk karamel kombineres med overdådige aromaer af sirup, blommebudding, tørrede figner og rosiner.
Denne portvin er flasket i 2024
75 cl. - 20% alc.
Erhverv og Privat
- ring / sms 30281060
- vi genbruger papkasser
her handles til laveste priser
Krohn 2001 Colheita Port - Portvin
Druesorter og Gamle Vinstokke:
Smagsbeskrivelse:
Auburn-brun i centrum med bred ravfarvet kant.
Rig og cremet næse med overvældende dybde og kompleksitet.
En kraftig base af karamel og skotsk karamel kombineres med overdådige aromaer af sirup, blommebudding, tørrede figner og rosiner.
Ved åbning afsløres pikante noter af muskatnød og sort peber, antydninger af vanilje og eg, samt nuancer af abrikos, blommer og mandelpasta.
Med en blød og silkeagtig tekstur, tætte og pebrede smagsindtryk har vinen en tiltrækkende friskhed og imponerende vedholdenhed.
Fremstilling af Krohn Colheita Port:
Denne colheita portvin er helt klart den type Krohn er mest kendt for.
Colheita portvine er portvine fra en fremragende høst, som skal modne på trætønder i mindst syv år.
De tappes typisk kort før de forlader Krohn´s kældre i Portugal, hvilket kan ske langt efter det syvende år.
Derfor bliver deres Colheita portvine ofte liggende på træfade i meget lange perioder og erhverver sig den karakteristiske mahognifarve, en fin og kompleks buket, nøddekarakter og silkeblød tekstur.
Under deres ophold på fadene skal de løbende godkendes af Porto Vinsinstituttet.
Desuden skal deres etiketter efter tapning angive både høstår og tappedato.
Portvin til Mad:
Nyd en Colheita Portvin efter middagen med cremede oste som Brie og Camembert fra Frankrig eller Serra fra Portugal.
Prøv den også med grillede kastanjer eller crème brûlée.
Allergener: Indeholder SULFITTER
Opbevarings- og serveringsråd for denne Colheita:
Risikoen for bundfald i flasken er lav på grund af den lange modning på trætønder.
Når flasken er åbnet, er det ikke nødvendigt at drikke den samme dag.
Sæt blot proppen i igen og opbevar portvinen, køligt.
Næste gang du åbner flasken, vil de forfinede aromaer og smagsnuancer stadig være til stede.