Quinta do Noval Vintage Port 2019

75cl - 19,5% alc.

Druer: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinto Cao, Sousao, Tinta Roriz

Køb nu! kun 35 stk. tilbage på lager!
749,00 kr.

 

Prismatch

 

Recycled emballage

 

Spørgsmål ? - sms 30281060

Quinta do Noval blev først nævnt i år 1715. Det er et hus, der kombinerer gamle og nye traditioner.

År 2019 blev markeret med en mild vinter, og et klima der generelt var meget tørt, da der næsten ingen regn var fra maj til august. Vejret og den lave luftfugtighed har bidraget til, at druerne har været skærmet for forskellige sygedomme, og givet skønne, sunde druer. Høsten foregik under samme tørre klima og milde temperatur. 

97 point Karaffel: 

En sen udgivelse, til salg denne jul, fra det mest nyligt erklærede år for Vintage Port. Dyb uigennemsigtig blæk sort nuance; stram strik og ubøjelig med underliggende mintmodenhed på næsen er veldefineret myntefrugt med stor renhed og intensitet på ganen, mørk chokoladedybde i kernen, faste, men modne lineære tanniner med en lang dejlig friskhed (kendetegnet ved denne årgang) til stede i afslutningen. (RM) (9/2021)

97 point Robert Parker's Wine Advocate:

2019 Vintage Port er en markblanding lagret i 18 måneder i gamle trækar. Den blev aftappet 4. maj 2021 og har 100 gram restsukker. Den var kun på flaske i lidt mere end to måneder, da den blev smagt, men den virker alligevel ganske genial. Meget koncentreret, tilføjer kontrolleret kraft og dækker ganen. Smagen sammen med nogle andre 2019'ere skilte sig bestemt ud for både koncentration og kraft. Det rører ved alle baser med hensyn til udtryksfuld frugt og struktur, afslutter tørt og seriøst. Det virkede afbalanceret nok til at drikke ungt, men det ville være en fejl. For det første strammede det støt, mens det luftede ud. Det viste også i stigende grad smukke eukalyptus-snøret aromater. To dage senere var den markant mere astringerende. Fire dage senere var den meget fast i afslutningen og bedre samlet. Faktisk, det var et langt bedre show end på dag ét. Dette er tydeligvis bygget til det lange løb. Jeg ville forvente intet mindre af en fin Noval Vintage Port. Det blev også mere fokuseret og præcist...Dette er en kraftfuld skønhed, der godt retfærdiggør Noval´s tendens til at erklære det meste hvert år. (FRK) (7/2021)

96 point Jeb Dunnuck

Med en utrolig renhed og elegance minder 2019 Vintage Port mig lidt om 2017 og byder på smukke cassis- og blommefrugter samt kandiseret sort oliven, smeltet lakrids, asiatiske krydderier og tobak. Fyldig, rig og fejlfrit afbalanceret, den skinner for sin elegance og renhed, har silkebløde tanniner og ikke en hård kant at finde. Det er så afbalanceret og rent, det er en fornøjelse at drikke selv i dag, og det bør fortsætte med at udvikle sig yndefuldt i 50+ år, hvis du har en kold kælder (og er ung). Det er en skøn vin.  (11/2021)

96 point Vinous 

Noval har frigivet 2.780, svarende til 15% af produktionen, af 2019 Quinta do Noval Vintage Port. En blanding af Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinto Cao, Sousao, Tinta Roriz, fodtrådt i lagares med 18 måneder på egetræsfad. Dette er veldefineret på næsen, med mørk sort frugt snøret med grafit og nelliker. En seriøs gengivelse sammenlignet direkte med den mere "legende" 2019 Passadouro; hints af lakrids, eukalyptus og støvlelak dukker op med tiden. Smagen er mellemfyldig med levende rød og sort frugt, lakrids og sort peber, sprød syre med en struktureret finish. Dette er en frisk, strækbar Noval, der vil ældes med stil. (NM)  (9/2021)

96 point Wine Spectator

Denne er tæt, vinagtig og velstruktureret og leverer en tjæreagtig rygrad gennem kernen af ​​pakkede solbær-, figen- og bramblenoter, der løber i låsetrin med læskende lakridssnaps og krydderiaccenter. Det flotte afsluttende spark efterlader en forfriskende følelse, ikke let for Port at gøre. (JM) (2/2022)

Du vil eventuelt også synes om

1 andre varer i den samme kategori: