Mousserende vine - Champagne

Mousserende vine

Champagne eller Mousserende vine 

 Bobler det kan vi li, om det hedder mousserende vine, champagne, cava eller spumante det lige meget for de fleste, men hvad er forskellen?  Champagne eller Mousserende vine Den største forskel på de vine er at champagne skal komme fra champagne distriktet distriktet i Frankrig, men det er samtidig også en mousserende vin. Mousserende vine laves nemlig i hele verden i Frankrig uden for champagne kaldes mousserende vin typisk for cremant og i Spanien Cava og videre til Italien hvor Spumante er det mest brugte udtryk. 

Hvilke druer anvendes i de mousserende vine? Hvad er eller forskellen på de mousserende vine ud over klimaet de dyrkes i, druerne, det er nemlig kun Chardonnay, Pinot noir og Pinot meunier som anvendes i Champagne, til mousserende rose og mousserende hvid champagne. Til de mousserende vine nemlig cava i spanien er det typisk druerne, Perellada, Macabeo og Xarel-lo i forskellige sammensætninger. Her laves også både mousserende rosé og mousserende hvid, som er den mest kendte. Hopper vi videre til Italien er de ud over spumante særlig kendt for mouserende røde dessertvine på malvasia druen, som i daglig tale er søde røde bobler.   

Danske Bobler Ja, i DK findes også mousserende vine lavet på ribs eller stikkelsbær, de simpelthen gæret på champagne gær ligesom man ville have gjort med druer. Resultatet er nogle blide mousserende bær vine, perfekt til tapas og kylling.  Der laves også mousserende hvidvin hvor der er tilsat stikkelsbær eller mousserende rødvin hvor der er tilsat ribs særligt kendt fra Vibegaard, disse gør sig rigtigt godt til mad.

Aktive filtre