Quinta do Noval Late Bottled Vintage Port 2014

75cl - 19,5% alc.

Druer: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinto Cao, Sousao, Tinta Roriz

Køb nu! kun 4 stk. tilbage på lager!
297,00 kr.

 

Prismatch

 

Recycled emballage

 

Spørgsmål ? - sms 30281060

Quinta do Noval blev først nævnt i år 1715. Det er et hus, der kombinerer gamle og nye traditioner.

 2014 Late Bottled Vintage Port Unfiltered, Single Vineyard Quinta do Noval, Douro Valley, Portugal 

Denne 2014 Late Bottled Vintage Single Vineyard Portvin er udelukkende lavet på druer der stammer fra en af  Quinta do Noval’s egne vinmarker der ligger i hjertet af Douro dalen.

Det er en portvin der har en dyb rød farve og duften er præget af modne frugter. Den er fyldig og frugtrig med bløde tanniner og afslutningsvis har den en dejlig lang harmonisk finish. Den er lavet på 40% Touriga Nacional, 20% Tinta Roriz, 20% Touriga Francesa og 20% Tinto Cão. (Drueblandingen kan svinge lidt i procenterne fra årgang til årgang)

Den har lagret på egetræsfade af varierende størrelser i Noval’s kældre, før den blev tappet på flaske i april 2020.

Vinen kan nydes nu, men har potentiale til yderligere lagring. Da det er en Unfiltered portvin anbefales det at vinen dekanteres inden den nydes.

Server til f.eks. desserter, oste eller uden noget til som en god afslutning på en dejlig middag. 

Lidt om Quinta do Noval:

Quinta do Noval’s navn blev første gang registreret i Tinglysningsdirektoratet i 1715. I dag er det det franske forsikringsselskab AXA, der ejer Quinta do Noval, som uden tvivl er en af de mest berømte og bedst kendte af alle gårdene i Douro-dalen. Dette er ikke mindst på grund af parcellen, der giver den verdensberømte Quinta do Noval Nacional. Quinta do Noval’s samlede areal er på 210 hektar, hvoraf de 145 hektar er beplantet med vinstokke. Ejendommen ligger i hjertet af regionen "Cima Corgo", som er en af de tre regioner Dourodalen er delt op i. De to andre hedder Baixo Corgo og Douro Superior. Tidligere udskibede man Portvinen på store fade og transporterede den til Villa Nova de Gaia, hvorfra de blev udskibet til hele verden. Indenfor de seneste år har nye teknikker og bedre forhold på de enkelte Quintaer gjort at man har flyttet hele vinfremstillingen op i Dourodalen og her var Quinta do Noval en af de første til at gøre det. Vinfremstillingen hos Noval er derfor en kombination af moderne teknikker og gamle traditioner. Man holder blandet fast i at presning af druerne ved fodkraft i store kar. Alle vinene bliver derefter lagret på fade fra ca. 2 til 60 år, alt afhængigt af hvilken type portvin det drejer sig om. En omhyggelig pleje og ligeså omhyggelig lagring bidrager til, at opnå den flotte kvalitet.

Du vil eventuelt også synes om

1 andre varer i den samme kategori: