Ferratus Blanco - Ribera Del Duero - Albillo Mayor
70 cl. - 13,5% alc. hvidvin - spanien - Ribera del duero
druen er Albillo Mayor - årgang 2022
Det en fed, tør skøn hvidvin, masser af citrus, den minder om chardonnay
kun 6000 fl. produceret af denne vin
GULD VINDER 2024 VED Premios Vinduero
- vi genbruger papkasser
- ring / sms 30281060
- her handles til laveste priser
SMAG OG NUANCER:
Bleg strågul farve.
Gennemsigtig, ren og lys.
Duftende og delikat med aromaer som hvide ferskener, kamille, jasmin, hvide roser, aromatiske urter (timian, merian), honning, mineraler og balsamico.
Den har en røget og ristet note i slutningen, som gør den meget unik.
En gastronomisk hvidvin lavet til at blive nydt langsomt, og som tegner et stort lagringspotentiale.
VINEN PASSER TIL:
Alene eller med appetitvækkere som hummus, guacamole, kroketter, crudités.
Rå, sauterede, ristede eller grillede grøntsager som escalivadas (salat med stegt peberfrugt), wok, moussaka, calçots.
Perfekt til ris og hvede- eller rispasta: sushi, makis, ruller, dim sum og lette eksotiske retter fra Kina, Thailand, Japan, Peru (Nikkei, Chifa) eller mildt krydrede mexicanske retter.
Rå, marineret eller røget fisk og skaldyr: røget laks, sild, røgede sardiner, rejer, rejer fra Sanlúcar de Barrameda.
Svinekødspølser uden paprika (Bologna mortadella, bresaola, fuet, hvide pølser som bayerske pølser, butifarra, blanquet eller pølser).
Ideel til schweiziske fonduer, bløde oste med lidt modning (mozzarella, brie, torta del Casar, Serra-ost, feta) og også røgede gede- og fåreoste.
DRUEN:
Albillo Mayor har personlighed, men er delikat.
Dens dyrkning er krævende, men det endelige resultat er fremragende.
Det er en alsidig drue, der er født til at lave vine til lagring.
Det har været et meget vanskeligt år med hensyn til vejr og høst, og alligevel er vinene fra denne årgang vine med struktur og exceptionel friskhed. RIGTIG HØJ KVALITET
FERRATUS er den ideelle gastronomiske hvidvin.
100% Albillo Mayor, hvid druesort fra Ribera del Duero.
Vinstokke over 40 år gamle hånd høstet i 14 kg kasser.
Kold maceration af hele klaser ved 8ºC i mindst 24 timer.
Presning og naturlig aftapning
Gæring i 500 og 225 liter franske egetræsfade.
Kontakt med bærmen og "batonnage".
Begrænset produktion: 6.542 flasker
Serveres bedst mellem 6 og 8º.
Alkohol: 13º.
Samlet syreindhold: 5,7 g/l
Bourgogne Flaske