• Pakke

Taylors Vintage Port 2016 - 2017 - 2018

Vintage 3 år på stribe - aldrig sket før (Limited)

Pakken indeholder 75 cl af hver årgang.

Køb nu! kun 10 stk. tilbage på lager!
2.195,00 kr.

 

Prismatch

 

Recycled emballage

 

Spørgsmål ? - sms 30281060

KLASSISK VINTAGE 2018

Vingårdens cyklus i 2018 var usædvanlig og havde en markant effekt på vinens karakter. Det foregående år havde været meget tørt og varmt, og den 15. januar led næsten to tredjedele af landet af tørke, idet Douro-dalen var et af de hårdest ramte områder.

Heldigvis undgik kraftigt regn i marts skader på vinstokke og genopfyldte grundvandreserver. Vækstsæsonen fra marts til slutningen af ​​juni var relativt kold og våd, hvilket bragte skimmel i nogle områder. Ødelæggende haglstormer den 28. maj forårsagede omfattende skader på vinmarker i Pinhão-området, inklusive Taylors Quinta do Junco. 

 Udviklingen af ​​vinstokkene var omkring tre uger bag den i 2017, der blomstrede i slutningen af ​​maj og véraison i den sidste uge af juli. Tørre, varme forhold hersket i hele juli efterfulgt af en bølge af meget intens varme i august. Den 3. august registrerede vejrstationen ved Taylor's Quinta de Vargellas en temperatur på lidt over 44 ° C. Den ekstreme varme gjorde det muligt for vinstokkene at udgøre noget tabt tid, og det rigelige grundvand, der blev akkumuleret tidligere på året, betød, at modning af afgrøden på trods af de varme forhold var gradvis og afbalanceret.

 Udtagning i Quinta de Vargellas begyndte den 17. september i varmt, tørt vejr, som fortsatte i høstens varighed. Udbyttet var meget lavt, og vinproducenternes notater rapporterer, at de nye vine udviste elegance, friskhed af frugt, god surhed og intens farve. 

Smagnotater  Imponerende lilla-sort kerne med en smal lilla kant. En intens burst af kraftig skovfrugt, en tæt coulis af bjørnebær og solbær, overvælder næsten næsen. De sorte frugtaromaer er tilsat diskrete noter af kirsebær og mokka. Som det kunne forventes af Taylor's, er frugten meget fin og fokuseret, men året ser ud til at have givet den et ekstra lag med tæthed og vægt. Et velkendt slør af violet duft hænger over vinen sammen med en duft af rosenblad og vilde, myte urtearomaer. 

På ganen har vinen smukt modne tanniner, som integreres perfekt i midten af ​​ganen, hvilket giver både struktur og volumen og derefter bryder ud på finishen med et fast greb.  Kompleks frugt, der flyder uendeligt gennem finish. I 2018 kombineres Taylor-træk med fin frugt og indre kraft problemfrit med modenheden og dybden, der er typisk for årgangen.

KLASSISK VINTAGE 2017

Denne Vintage Port 2017 har en flot dyb lilla, næsten sort, farve med et svagt rødt skær. Duften er yderst delikat og intens med noter af violer og friske frugter. Den tiltalende frugtsmag er fyldig og kompleks med et strejf af friske og sprøde bær og masser af saft og kraft tillige med syre og tanniner, som tyder på et godt henlægningspotentiale. Den lækre smagsoplevelse rundes af med en lang og behagelig eftersmag.

KLASSISK VINTAGE 2016

 Vejrmønstret i vækst- og modningsperioden var afgørende for karakteren af ​​2016-vinerne med deres elegance, raffinement, skarp surhed og storslåede tanniner. Foråret var usædvanligt våd, med kraftig regn og forholdsvis kølige forhold i april og maj. Dette havde til gavn for at genoprette grundvandetiveauet, udarmet af det foregående års tørke og skabe reserver til den varme sommer, der skulle følge. De våde forårsforhold resulterede dog også i tab af frugt i nogle områder og en betydelig reduktion af udbyttet. De forsinkede også starten på modningscyklussen.  Véraison startede sent, med de første tegn synlige omkring den anden uge af juli. Fra begyndelsen af ​​juli råbte de varme tørre forhold indtil godt i september. På trods af varmen var modningen jævn og gradvis. Sammen med den sene start på cyklen betød dette, at i slutningen af ​​august var afgrøden stadig langt fra moden. Nogle nedbør i midten af ​​september bidrog til at afrunde modningen.  Producenter, der forsinkede plukning indtil efter regnen blev belønnet med perfekte høstbetingelser, med kølige nætter, der hjælper med at forlænge fermentationstiderne og muliggøre mild udvinding. De første druer blev plukket på Taylors Quinta de Vargellas den 17. september, med Pinhão Valley-ejendommene efter den 23. og 26. henholdsvis. 


Druerne til Vintage portvinene fra Taylor's dyrkes i Douro dalen på Taylor's egne vingårde, Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco, hvis jorde alle er klassificeret i gruppe A, som er den absolut bedste gruppe. Mikroklimaerne på de tre gårde er meget forskellige, og det resulterer i komplekse og kraftige portvine, som er særdeles velegnede til henlægning.

Portvinen har været lagret 2 år på egetræsfade.

Om Vintage Port siges der, at den er drikkelig efter 4-5 år, men at den først virkelig kan nydes efter 15-20 år.

Pga. det naturlige depôt, der er i Vintage Port, skal man huske at lade flasken stå oprejst i 48 timer inden man åbner den - på den måde falder bundfaldet til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen.

Du vil eventuelt også synes om

20 andre varer i den samme kategori: