Taylors Vintage Port 2016

1 fl. 75 cl.

James Molesworth, Wine Spectator.  98 point

Se mere Taylors portvin

Køb nu! kun 35 stk. tilbage på lager!
899,00 kr.
på lager

  Recycled emballage

- vi genbruger papkasser

  Spørgsmål ?

- ring / sms 30281060

  Prismatch

- her handles til laveste priser

 Vejrmønstret i vækst- og modningsperioden var afgørende for karakteren af ​​2016-vinerne med deres elegance, raffinement, skarp surhed og storslåede tanniner. Foråret var usædvanligt våd, med kraftig regn og forholdsvis kølige forhold i april og maj. Dette havde til gavn for at genoprette grundvandetiveauet, udarmet af det foregående års tørke og skabe reserver til den varme sommer, der skulle følge. De våde forårsforhold resulterede dog også i tab af frugt i nogle områder og en betydelig reduktion af udbyttet. De forsinkede også starten på modningscyklussen.  Véraison startede sent, med de første tegn synlige omkring den anden uge af juli. Fra begyndelsen af ​​juli råbte de varme tørre forhold indtil godt i september. På trods af varmen var modningen jævn og gradvis. Sammen med den sene start på cyklen betød dette, at i slutningen af ​​august var afgrøden stadig langt fra moden. Nogle nedbør i midten af ​​september bidrog til at afrunde modningen.  Producenter, der forsinkede plukning indtil efter regnen blev belønnet med perfekte høstbetingelser, med kølige nætter, der hjælper med at forlænge fermentationstiderne og muliggøre mild udvinding. De første druer blev plukket på Taylors Quinta de Vargellas den 17. september, med Pinhão Valley-ejendommene efter den 23. og 26. henholdsvis. 

Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammel. Taylor's er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængig. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal.

Druerne til Vintage portvinene fra Taylor's dyrkes i Douro dalen på Taylor's egne vingårde, Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco, hvis jorde alle er klassificeret i gruppe A, som er den absolut bedste gruppe. Mikroklimaerne på de tre gårde er meget forskellige, og det resulterer i komplekse og kraftige portvine, som er særdeles velegnede til henlægning.

Denne portvin er produceret af Touriga Nacional, Touriga Francesca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Tinta Barroca og Tinta Amarela druer, der er dyrket i Douro dalen i Portugal.

Portvinen har været lagret 2 år på egetræsfade.


Om Vintage Port siges der, at den er drikkelig efter 4-5 år, men at den først virkelig kan nydes efter 15-20 år.

Pga. det naturlige depôt, der er i Vintage Port, skal man huske at lade flasken stå oprejst i 48 timer inden man åbner den - på den måde falder bundfaldet til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen.



Du vil eventuelt også synes om

16 andre varer i den samme kategori: