Speltsurdej Økologisk 1 kg. - Valsemøllen

Speltsurdej Økologisk 1 kg. - Valsemøllen

 Tørret økologisk speltsurdej gør det muligt at bage velsmagende hvedebrød med en karakteristisk smag af speltsurdej. Er baseret på en traditionel spelt modersur, der er tørret og derefter formalet til mel.

Valsemøllen
357507
Køb i dag! kun 6 tilbage på lager!

Mængderabat

AntalEnhedsrabatDu sparer
65,00 kr.30,00 kr.
99,95 kr.

  Salg til -

Erhverv og Privat

  Spørgsmål ?

- ring / sms 30281060

  Recycled emballage

- vi genbruger papkasser

  Prismatch -

her handles til laveste priser

Tørret økologisk speltsurdej fra Valsemøllen gør det muligt at bage velsmagende hvedebrød med en karakteristisk smag af speltsurdej. Er baseret på en traditionel spelt modersur, der er tørret og derefter formalet til mel. Anvendelse: Vejledende dosering 2-5 % af opskriftens melmængde. Det svarer til 20-50 g pr. kg mel. Dosering kan justeres efter, hvor markant en surdejssmag, der ønskes.

Beskrivelse

Tørret økologisk speltsurdej til brødbagning, dosering 2-3 % på melmængden

Anvendelse

Tørt, ikke for varmt og ikke sammen med stærkt lugtende varer. Vejledende dosering 2-5 % af opskriftens melmængde. Det svarer til 20-50 g pr. kg mel. Dosering kan justeres efter, hvor markant en surdejssmag, der ønskes.

Vejledning til Speltsur:

Bagning:

Opskrift til 5 brød á 900 g 2.000 g Hvedemel, Øko (2415004) 125 g Stenformalet Rugmel, Dansk Øko (2307004) 375 g Hvedemel, Stenformalet, Øko (2415904) 100 g Speltsurdej, Øko (7701000) 2.000 g Vand 40 g Gær (tilbageholdes og tilsættes senere) 70 g Salt (tilbageholdes og tilsættes senere) 4.710 g Dejvægt i alt Hæld alle ingredienser i æltekar el. rørekedel med dejkrog, på nær 40 g gær og 70 g salt. Dejtemperatur: 25-27°C. Æltetid: 1 min. langsomt, hvil i 30 min, 8 min. langsomt tilsæt 40 g. gær, 3 min. hurtigt/mellem hastighed (tilsæt 70 g. salt). Liggetid: 30 min. i æltekar/rørekedel. Når dejen er færdigæltet lægges den i en olieret dejkasse, og hviler ved 1 time. Fold dejen efter 30 minutters liggetid.

Dejvægt: 900 g. Dekoration: Økologisk Hvedemel. Opslåning: Virkes runde op. Lægges i hævekurv. Hævetid: Ca. 30 minutter. Sæt pladerne på køl 5°C, tildækket (i stikvogn med poser over) til dagen efter. Tag brødene ud fra køl.

Lad brødene temperere 15-20 minutter ved rumtemperatur. Brødene snittes inden indsætning i ovn. Bagetemperatur (vejl.): Bageriovn: Indsættes ved 250°C, damp efter 2 min. og temperaturen sænkes til 210°C. Bagetid (vejl.): 40 min.

Ingredienser:

  Tørret økologisk SPELTHVEDESURDEJ

Allergener: GLUTEN

Næringsindhold pr. 100g:

Energi 1401kj/335 kcal Fedt 3 g - Heraf mættede fedtsyrer 0.5 g Kulhydrater 57 g - Heraf sukkerarter 0.2 g Protein 15 g Salt 0 g Kostfibre 8.3 g 

357507

Du vil eventuelt også synes om

16 andre varer i den samme kategori: