Krohn Colheita Port 1999 - Wiese og Krohn - Aft. 2021

75 cl - 20% alc. Vejl. 399,

Fantastisk lækker colheita, nok faktisk vores yndlings.. mums, noter at tørret frugt, karamel og lidt fad.

1999´s skat, nu åbenbaret. Denne eksklusive colheita portvin, en forfinet rejse gennem tidens lag, til at vække ganen med dybde og karakter.

Se evt. mere krohn portvin

Wiese Og Krohn
Køb nu! kun 36 stk. tilbage på lager!
369,00 kr.

 

Prismatch

 

Recycled emballage

 

Spørgsmål ? - sms 30281060

Krohn Colheita Port 1999

Krohn er noget af det tætteste på "kultvin", man kommer i Porto. De laver små mængder top colheita, 1999 er efter 20 år i topform. 

Krohn er et lille hus, specialiseret i små mængder Port af højeste kvalitet. Colheitas lagrer mange år på fad, (minimum 7 år), som indvendig dækkes af lag af vinsten, så fadet næsten er som en -meget stor- flaske. Tappes ufiltreret.

Krohn colheita 1999, en mild vinter og forår blev fulgt af varm og tør sommer. ´Hos Krohn gik mange vinstokke i klimatisk stress -dvs. de lukkede helt ned for udviklingen- så lidt regn lige før høsten var mere end velkommen. Ikke en Port til lang lagring, men efter 20 år er denne colheita i topform.  Colheita (udtales "culjeta" og betyder høstår på portugisisk). Vinen kaldes også årgangs tawny, da den er fadlagret i flere år, ligesom andre tawny'er uden bestemt årgang.

Colheita skal lagres mindst syv år på store fade, og aftapningsåret skal stå på bagetiketten.  Den er drikkeklar, når den er tappet, og udvikler sig ikke videre. Den ret korte prop viser, at den ikke er beregnet til langtidslagring efter tapning. Ved helst kølig og mørk opbevaring holder den dog fint uåbnet i adskillige år uden at miste sine kvaliteter, de yngre udgaver endnu længere end de ældre. Da vinen, i modsætning til vintageport, er vant til luftkontakt under sin udvikling, kan den nydes åben i længere tid, især hvis den opbevares koldt efter åbning. En måned kan være en tommelfingerregel. De finere nuancer i de ældste vine vil efterhånden tabe noget; det kan efterprøves ved at sammenligne det sidste af en længe åben flaske med det første af en ny. Da det er en druespritforstærket vin med høj sødmegrad, bliver den ikke dårlig eller sur som en almindelig vin, men mere tam i udtrykket, hvis man lader den stå åben meget længe.

Du vil eventuelt også synes om

10 andre varer i den samme kategori: