Krohn Vintage Port 2003 - Wiese & Krohn

75 cl. 20% alc.

Gold Medal - International Wine Challenge 

Gold Medal - Monde Selection

Wiese Og Krohn
Køb nu! kun 20 stk. tilbage på lager!
497,00 kr.

 

Prismatch

 

Recycled emballage

 

Spørgsmål ? - sms 30281060

I 2015 fejrede Krohn deres 150 års jubilæum og frigav små mængder af de bedste Vintages Port fra den private kælder. Bl.a. denne fra topåret 2003. 

En klassisk årgang, bl.a. med guldmedalje på Monde Selection i Bruxelles 2009.

Om året: "En mild og våd vinter blev fulgt af en tør og varm sommer, som kulminerede i en meget varm august. Høsten startede midt i september under perfekt vejr. Små druer med perfekt koncentration, lav syre og fin sødme en klassisk "vintage". Krohn er mest kendt for tawny i særklasse. Men gennem årene har huset også frigivet ruby i de bedste årgange, men altid i små mængder, aldrig over 10.000 flasker, typisk 3-4 gange hvert årti. 2003 er en perfekt vintage, flot allerede nu efter 10-11 år på flaske. 

Vintage Port er vin fra en enkelt årgang og en producent, der er tappet på flaske 2-2½ år efter høsten. Den er som ung nærmest sort, stærk, med tæt frugt og et højt garvesyreindhold, der dog varierer med årgangen. Har man hård hud på ganen, kan den drikkes ung til f.eks. til en god bøf, men er mest beregnet til lagring, da den kan udvikle sig formidabelt ligesom andre store vine.

Både stilen og grundkvaliteten kan veksle mellem producenter og årgange, så en passende lagringstid kan variere fra 7-10 til 50 år. Ved åbning skal vinen helst stilles op et par dage før brug, så den udfældede garvesyre lægger sig i bunden af flasken. Derefter hældes den på karaffel, så bundfaldet lægger sig i flaskens skulder, der er kraftig af samme grund, og ikke ender i karaflen. En portvins si er nyttig her. Et kaffefilter kan bruges til det sidste. Den flotte, uforlignelige duft, som er adelsmærket for den udviklede vintageport, er bedst på åbningsdagen. Er den bedre dagen efter, kunne den være gemt endnu længere.

Drik den på dagen eller i hvert fald indenfor tre dage.

Du vil eventuelt også synes om

23 andre varer i den samme kategori: