Olivenolie Græsk Ekstra Jomfru Økologisk Early Harvest - Iliada

kan forudbestilles forventes leveret i august

0,5 liter koldpresset økologisk græsk olivenolie

ufiltreret - limited  - der kan være længere leveringstid 

319777
Køb nu!!
195,00 kr.
Fjernlager ca. 1 -2 dages ekstra leverings tid
kan forudbestilles forventes leveret i august

 

Prismatch

 

Recycled emballage

 

Spørgsmål ? - sms 30281060

 Økologisk Early Harvest olien er produceret af de allerførste håndplukkede Koroneiki oliven, som stadig er umodne. Olien er ufiltreret, hvilket betyder, at der findes små partikler af olivenfrugten i olien, som beriger smagen og forsyner olien med dens grønne, uklare farve. Smag og aroma er stærk og leder tankerne hen på nyslået græs og friske urter med en let bitter eftersmag. Syreindholdet er mindre end 0,3%, hvilket er et af kendetegnene ved en meget eksklusiv olie. Jo lavere syreindhold, jo bedre olie.

Vores ekstra jomfru olivenolie er udvundet af olivensorten: Koroneiki, som er høstet med håndkraft for at sikre den højeste kvalitet af olien. Iliadas olivenolier har fået tildelt mange prestigefyldte priser for udsøgt smag og kvalitet, som blandt andet opnås gennem Kalamatas lune klima, salte hav og varme sol. Iliada ekstra jomfru olivenolie er særdeles velegnet til stegning, bagning, salater, dressinger og direkte på friskbagt brød. 

Hvad sker der, når olivenolie opbevares forkert? 

Olivenolie er en fast del af mange danskeres køkken – og med god grund. Den er både sund, smager godt og har et hav af anvendelsesmuligheder. Men ved du egentlig, hvordan du bedst opbevarer olivenolie? Korrekt opbevaring af olivenolie er vigtigt, og faktisk kan forkert opbevaring af olivenolie forringe oliens kvalitet, ligesom den vil blive hurtigere harsk. En harsk olie smager ikke godt og forkert opbevaring af en ellers god olivenolie, kan resultere i, at man er nødt til at smide olien ud, hvilket selvfølgelig er rigtig ærgerligt.

 Korrekt opbevaring af olivenolie – Sådan undgår du, at din olivenolie bliver gammel, kedelig og harsk 

Den hurtige løsning er at tømme flasken hurtigt. Men de fleste danskere bruger slet ikke så meget olivenolie, og ser derfor gerne, at flaskens olien holder så længe som muligt. Den langsigtede løsning er at undgå luft, lys og varme.     

Luft  Når olivenolie, og andre olier for den sags skyld, får ilt, så begynder de at oxidere. Det vil sige, at de danner uønskede radikaler, og derfor bliver harske. Det er derfor vigtigt, at din olie ikke får ilt. Det kan selvfølgelig ikke helt undgås, da du skal åbne flasken for at bruge af olien, men sørg for at sætte låget på igen med det samme og opbevar aldrig olien i en beholder som ikke kan lukkes helt.

Lys  Det er vigtigt at olien opbevares mørkt. Af samme årsag kommer de fleste olivenolier i mørke flasker eller dåser. Dette skyldes, at lys er med til at få olien til at oxidere hurtigere og dermed gøre den harsk. Du kan dog roligt opbevare din olie på køkkenbordet, så længe den ikke står i direkte sollys. Har du derimod din olivenolie i en gennemsigtig flaske, så er det bedst at opbevare den i et køkkenskab.

Varme  Dernæst skal olien opbevares køligt. Den skal ikke stå i køleskabet, men den skal heller ikke stå i direkte sollys eller i nærheden af en varmekilde som eksempelvis et komfur. Den ideelle temperatur er omkring 13-15 grader. Så find en plads i køkkenet hvor der hverken er for varmt eller for koldt og hvor temperaturen ikke svinger meget.  De fleste olivenolier størkner, når temperaturen kommer under 8-10 grader, og derfor egner de sig ikke til at blive opbevaret i køleskabet. Det vil du have oplevet, hvis du for eksempel har prøvet at sætte resterne af et glas oliven i olie i køleskabet. Dagen efter vil olivenerne være dækket af små hvide bobler og olien vil være størknet. Det har ingen sundhedsmæssige konsekvenser, og så snart olien bliver varmere, vil den igen få sin normale konsistens.

319777

Du vil eventuelt også synes om

48 andre varer i den samme kategori: