Krohn Vintage Port 2007 - Wiese & Krohn

75 cl. 20% alc.

Wiese Og Krohn
Køb nu! kun 7 stk. tilbage på lager!
597,00 kr.

 

Prismatch

 

Recycled emballage

 

Spørgsmål ? - sms 30281060

Jasper Morris, Master of Wine "An outstanding vintage for Port wines".

Gode vandreserver fra vinteren og en kølig, tør forsommer gav afbalanceret udvikling af druerne med god syre. Intens varme i september tilføjede høj modenhed, med perfekte vejrforhold i hele høstperioden, også for de senest modnende druetyper. Den lange vækstsæson tilføjede mange mineralske nuancer til druerne. En årgang, hvor alt gik op i en højere enhed.   

Wine Advocate om Krohn Vintage 2007: "Made in a racy style with lively acidity, providing lift, this elegant Port has good depth of flavour, excellent concentration and a long, savory finish".

Vil udvikle sig mindst et par årtier. 

Vintage Port er portvin fra en årgang og en producent, der er tappet på flaske 2-2½ år efter høsten. Den er som ung nærmest sort, stærk, med tæt frugt og et højt garvesyreindhold, der dog varierer med årgangen. Har man hård hud på ganen, kan den drikkes ung til fx peberbøf, men er mest beregnet til lagring, da den kan udvikle sig formidabelt ligesom andre store vine. Både stilen og grundkvaliteten kan veksle mellem producenter og årgange, så en passende lagringstid kan variere fra 7-10 til 50 år.

Ved åbning skal vinen helst stilles op et par dage før brug, så den udfældede garvesyre lægger sig i bunden af flasken. Derefter hældes den på karaffel, så bundfaldet lægger sig i flaskens skulder, der er kraftig af samme grund, og ikke ender i karaflen. En portvins si er nyttig her. Et kaffefilter kan bruges til det sidste. Den flotte, uforlignelige duft, som er adelsmærket for den udviklede vintageport, er bedst på åbningsdagen. Er den bedre dagen efter, kunne den være gemt endnu længere. Drik den på dagen eller i hvert fald indenfor tre dage.

Du vil eventuelt også synes om

23 andre varer i den samme kategori: