Krohn Vintage Port 2005 - Wiese & Krohn

75 cl. 20% alc.

Wiese Og Krohn
Køb nu! kun 6 stk. tilbage på lager!
697,00 kr.

 

Prismatch

 

Recycled emballage

 

Spørgsmål ? - sms 30281060

Krohn Vintage Port 2005 - Wiese & Krohn

En Årgang, der var på nippet til at gå til i tørke, men lidt regn kort inden høst sikrede en mindre mængde druer med så høj kvalitet og koncentration, at Vintage blev deklareret. Stor frugtvægt, et fast korset af garvesyre og en mosaik af urtede toner nedenunder. Kan drikkes nu, hvis man kan lide "smæk for skillingen", men vil udvikle sig mange år endnu

Vintage Port er vin fra en enkelt årgang og en producent, der er tappet på flaske 2-2½ år efter høsten. Den er som ung nærmest sort, stærk, med tæt frugt og et højt garvesyreindhold, der dog varierer med årgangen. Har man hård hud på ganen, kan den drikkes ung til f.eks. til en god bøf, men er mest beregnet til lagring, da den kan udvikle sig formidabelt ligesom andre store vine.

Både stilen og grundkvaliteten kan veksle mellem producenter og årgange, så en passende lagringstid kan variere fra 7-10 til 50 år. Ved åbning skal vinen helst stilles op et par dage før brug, så den udfældede garvesyre lægger sig i bunden af flasken. Derefter hældes den på karaffel, så bundfaldet lægger sig i flaskens skulder, der er kraftig af samme grund, og ikke ender i karaflen. En portvins si er nyttig her. Et kaffefilter kan bruges til det sidste. Den flotte, uforlignelige duft, som er adelsmærket for den udviklede vintageport, er bedst på åbningsdagen. Er den bedre dagen efter, kunne den være gemt endnu længere.

Drik den på dagen eller i hvert fald indenfor tre dage.

Du vil eventuelt også synes om

23 andre varer i den samme kategori: