Nem Gammeldags Kirsebærsovs
Tid: ca. 10 min.
600g optøet kirsebær
2- 3 dl vand
1 stang kanel
1,5 dl sukker (smages løbende om den er sød nok, pas på den ikke bliver for sød)
Kartoffelmel rørt op i kold vand
Kan smages til med: citron, vanilje, portvin
Tag alle ingredienser undtaget kartoffelmel, bring det til kogepunktet, sluk så og jævn med kartoffelmel. Obs. når først der jævnet med kartoffelmel må det ikke koge igen, for så bliver den lang.
Sidste tilsmagning og så op i skålede glas med låg eller plastikbøtter
Holdbarhed ca. 5 uger - kan også fryses ned
Tips:
Hvis du synes den smager af for lidt kan du fjerne kirsebærerne med en hulske og koge væsken længere ned, så vil smagen blive mere intens. Det skal dog være inden den bliver jævnet.
Hvor meget sukker der skal bruges afhænger af sukkerindholdet i kirsebærrene du bruger, så heller tilføj lidt ad gangen og pas på den ikke bliver for sød, da den som regel er til ris ala mande som også er sød.
Vil du ikke selv lave kirsebærsovs, så har Selleberg gjort det for dig, se hjemmelavet kirsebærsovs fra Selleberg