Forside

Forside

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Nem Gammeldags Kirsebærsovs

Tid: ca. 10 min.

600g optøet kirsebær

2- 3 dl vand 

1 stang kanel

1,5 dl sukker (smages løbende om den er sød nok, pas på den ikke bliver for sød)

Kartoffelmel rørt op i kold vand

Kan smages til med: citron, vanilje, portvin

Tag alle ingredienser undtaget kartoffelmel, bring det til kogepunktet, sluk så og jævn med kartoffelmel. Obs. når først der jævnet med kartoffelmel må det ikke koge igen, for så bliver den lang.

Sidste tilsmagning og så op i skålede glas med låg eller plastikbøtter 

Holdbarhed ca. 5 uger - kan også fryses ned

Tips:

Hvis du synes den smager af for lidt kan du fjerne kirsebærerne med en hulske og koge væsken længere ned, så vil smagen blive mere intens. Det skal dog være inden den bliver jævnet.

Hvor meget sukker der skal bruges afhænger af sukkerindholdet i kirsebærrene du bruger, så heller tilføj lidt ad gangen og pas på den ikke bliver for sød, da den som regel er til ris ala mande som også er sød.

Vil du ikke selv lave kirsebærsovs, så har Selleberg gjort det for dig, se hjemmelavet kirsebærsovs fra Selleberg