Vi udvælge 2 vine i måneden, som er særligt lækre i forhold til pris, likeability og wauw effekt. Så ganske få gode vine, så det er nemt at holde focus.
Vinen bliver valgt ved blindsmagnings-panel som består af Somelier og vin nørder, i det håb at du ikke skal kæmpe dig igennem, en masse forskellige vine.
Kommer du forbi butikken, vil der i focus perioden være smagsprøve på den, samt diverse rådgivning.
Hvordan din vin smager, påvirkes rigtig meget af hvilken mad, du spiser til og om vinen får nok ilt inden den drikkes samt temperatur. (og duft lige til dit glas inden du hælder op, dufter det ikke neutralt, så tag et andet).
Vinderen uge 4 og 5:
Bodegas Ferratus Sencaciones 2014 - Ribera Del Duero Limited - 100% Tempranillo - kun 6700 flasker af denne vin.Druen: Tempranillo, kompleks, struktureret, bullerbasse denne vin. - en madvin
Land: Spanien
Passer til: kraftige vinterretter som grydestegt oksesteg, osso buko, oksehale, svamperetter, retter med svampe eller en stor rib-eye med ristede bøgehatte, braiseret pigvar - lagrede faste oste som comte eller parmesan.
Smagsnote på denne vin:
En intens kirsebær rød vin, i næsten finder du mørke skovbær som solbær, blåbær, karamel, næsten balsamisk note. Noter af muskatnød, vanilje, kokosnød, kakao og tobaksblade. Og en særlig mineralitet som udtrykker Pago Santa Cruz. I smagen er den utroligt givende, meget struktureret og kompleks, velsmagende med lang eftersmag, det er ren stimulation for enhver vin elsker.
Det er vin der kun laves i de årgange hvor kvalitetet af druerne er ekstra høj og kun fra Santa Cruz Estate. Det er en lagrings egnet vin med, med en unik stil, til dig som søger noget helt exceptionelt.
Høsten i 2014 var ganske stille uden en masse udsving i vejret, kun ganske lidt sygdom. Det blev en ekstra ordinær god høst, både når man kigger på høst udbyttet og kvalitet heraf. De ting til sammen vise potientialet for en stor vin, med et højt lagring potentiale og en let meget frugtig vin.
Druerne er virkelig gode og med en meget høj farveintensitet. I dufter er den meget frugtig, mørk og rød frugt, såvel så krydrede noter. I smagen udskiller særligt balancen i vinen sammen med tanninerne. Det her er virkelig en stor vin der vil skille sig ud, som en af de bedste vine i Ribera Del Duero.
Druerne er høsten fra busk vinstokke fra 1965, som gror 900 mtr. oppe, på sydligvente skråninger i jord af ler og kalk.
Kun 3 hektar med disse vinstokke. Meget lav produktion dyrket uden gødning og pesticider.
Alle druer er håndplukket og sorteret helle 2 gange for at sikre den allerbedste kvalitet.
Den er lavet stål tanke, hvorefter en malolaktisk gæring i egetræsfade herefter hældt over og lagret i 17 måneder i nye egetræsfade, som er ristet i en ristegrad der skal matche disse druer fuldstændigt.
Iltning og temperatur: Denne vin kræver rigtig meget iltning. Hæld den gerne om i en stor skål og tilbage i flakse igen, gentag et par gange hvis den skal drikkes med det samme. Drik den i et stort glas ligesom med bordeaux, i glasset vi anbefaler vi en temperatur på 14 - 18 grader når den drikkes.
Opbevaring og lagring: Denne vin kan gemmes i mange år hvis den opbevares mørk og omkring de 10 grader, den er drikkemoden nu, men vil nok kunne gemmes grem til 2029
Du kan se prisen og købe den her
Lidt bred info om druen Temprannillo:
kendetegn:
Duft: brombær, kirsebær, dild, jordbær, chokolade, slåen, blommer
Smag: blåbær, brombær, modne jordbær, slåen, læder, medium tanniner til lidt mere kraftige
Mad: Tempranillo går ofte godt til, oksekød, lam, gryderetter, lidt urtet mad, faste oste, stegt eller braiseret fisk, dog ikke for ung vin til fisk.
Dyrkes: mest i spanien, Rioja, Ribera del duero, ja stort set hele spanien. Du find den også i Portugal hvor den er meget brugt både til rødvin og portvin. Du finder den i californien, australien og i Chile - generelt varme steder.
Det er Spanien drue nr. 1, og den har et hav af forskellige navne både i Spanien og i Portugal. Tempranillo er verdens 4 mest plantede druesort, og kvalitet af vin fra denne drue er generelt meget højere kvalitet end de fleste danskere nok vil forbinde den med.
Tempranillo kan også hedde: Tinta Roriz, Aragonez, Valdepenas, Tempranilla, Tinto Fino, Tinta de Toro, Cencibel, Ull de Libre m.m.
Senest tilføjet
Senest tilføjet
Cava Brut Mousserende Vin...
225,00 kr.Smuttede Mandler 1 kg. -...
220,00 kr.Pandekager Bland med Vand...
209,00 kr.