Fonseca 2019 Late Bottled Vintage Port
Fonseca Lbv 2019
Fristende, modne sorte kirsebær- og blommefrugt med noter af cedertræ og krydderier.
Erhverv og Privat
- ring / sms 30281060
- vi genbruger papkasser
her handles til laveste priser
Fonseca 2019 Late Bottled Vintage Port
Det er en kraftfuld Fonseca, som er unfiltered, Late Bottled Vintage, der bevarer alle de storslåede aromaer og smagsnuancer.
Vinene, der blev brugt til at producere Fonseca LBV, blev udvalgt fra et reservelager med nogle af de bedste kraftfulde røde Ports produceret under høsten i 2019.
Druerne kommer fra Fonsecas egne vingårde og andre topejendomme i Cima Corgo og Douro Superior-områderne i Douro-regionen.
Fonseca LBV Unfiltered lagres i store træfade og tappes derefter på flasker uden klaring eller filtrering.
Resultatet er en naturligt udtryksfuld portvin, der ikke har ofret noget af sin dybde og smagens fylde.
Fonseca Smagsnoter
En fortryllende livlig, parfumeret, fyldig og aromatisk næse.
Fristende, modne sorte kirsebær- og blommefrugt med noter af cedertræ og krydderier.
Portvinen er vidunderligt rig, afrundet og koncentreret på ganen, med lag af røde ribs og sorte ribs-bærflavorer, krydderier, et hint af Ceylon-te og en markant friskhed.
En elegant vin med god kompleksitet. En dejlig, intens finish fuld af smag.
Noter om Fonseca lbv Høståret 2019
Efter en varm og tør hvileperiode startede vinrankeårets cyklus lidt tidligere end sædvanligt med knopskydning den 9. marts, omkring en uge tidligere end normalt. Generelt var vækstsæsonen tørrere og køligere end gennemsnittet, selvom de sædvanlige aprils regn var ret kraftige, med omkring 98 mm nedbør, mens druerne begyndte at farve sig som sædvanligt medio juli.
Selvom modningsperioden begyndte med høje temperaturer, var vejret i den kritiske måned august køligere end gennemsnittet, med lidt nedbør den 25. og 26., hvilket balancerede vintagens modning. De relativt kølige forhold og fraværet af kraftige hedebølger resulterede i elegancen, den livlige syre og den friske frugtighed, der findes i 2019-vinene.
Høsten af røde druer i den øvre Douro begyndte i varmt vejr den 4. september og i Pinhão-området den 14. september. Høsten var perfekt sund og i fremragende stand, selvom udbyttet var næsten en tiendedel under 10-årsgennemsnittet.
Vinene var behageligt aromatiske, med høj naturlig syre og usædvanlig høj farveintensitet. Høsten begyndte på Quinta do Panascal i Távora-dalen den 18. september og den 20. på Quinta do Cruzeiro med overordentligt sunde druer.
Høsten blev kortvarigt suspenderet under en kort regnperiode natten mellem den 21. september, hvor der faldt 8 mm regn, hvilket var utilstrækkeligt til at påvirke vinenes kvalitet. Perfekte vejrforhold genoptog herefter høsten, og høsten på Quinta do Santo António blev udskudt til begyndelsen af oktober.
Fremragende vine blev produceret helt frem til høstens afslutning.
Anbefalinger til Servering
Fonseca LBV er den perfekte afslutning på et måltid.
Fremragende til stærkt smagende oste, især blå oste som Stilton eller Roquefort.
Den er også velsmagende til desserter lavet med chokolade eller bærfrugter. Uddybende forslag: Oste: Kraftige blå oste som Stilton, Roquefort Desserter: Chokoladekage, chokoladetærte, bærtærter
Serveringstemperatur: Omkring 12-16°C