Senest tilføjet

Senest tilføjet

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Fonseca Portvin - Vinogkokken.dk

Fonseca

Fonseca blev grundlagt i 1822 af Manoel Pedro guimaraens som købte et bestående firma hvori navnet Fonseca indgik. Manoel valgte at beholde dette som sit handelsnavn for at udnytte den kendskab der var til mærket i forvejen. Allerede 6 år senere måtte Manoel flygte til England, gemt i en portvinstønde der fragtedes på skib over Atlanten. flugten skyldtes Manoels åbenlyse støtte til de liberale som på det tidspunkt var ilde set. Manoel drev sit handelsfirma fra London. Ved sin død i 1858 havde Manoel fået sine 3 sønner ind i firmaet og navnet var ændret til M.P. Guimaraes & sons om end handelsmærket Fonseca blev bibeholdt. Inden da var firmaet faktisk nået op på en volumen der gjorde det til portvinshandelens andet største firma.  Selvom firmaet pga. krisen efter 2. verdenskrig blev solgt til familien Yeatman i 1948 forblev styringen i familien. I 1978 blev Fonsecas primære quinta ”Panascal” købt. Denne quinta havde i forvejen leveret ryggraden til Fonsecas vine igennem et par årtier.

Selve quintaen er helt fra 1600-tallet og absolut et besøg værd hvis man er på kanterne lidt vest for Pinhao. I dag produceres Fonsecas vine stadig af en Guimaraens, nemlig David som som også har ansvaret for de flotte vine fra Taylor's idet både Fonseca og Taylor's i dag indgår i The Fladgate Partnership.

Aktive filtre