Microfiber Klude og viskestykker

Microfiber Klude og viskestykker

Microfiber er genialt som klude og viskestykker, særligt er det vanvittigt godt til pudsning af glas og spejle.

Størrelser og farve varierer men det gør også indholdet af microfiber.

Jo mere microfiber der er i kluden jo mere effektiv er den til aftørring af glas, men den bliver også mere gummiagtig at røre ved.

Den store forskel på microfiber klude og viskestykker hvad de vejer, typisk kan du finde billige microfiber klude i supermarkederne men de vejer meget lidt, så de vil hurtigere gå i stykker og blive tyndslidt, samt have en meget dårligere sugeevne. 

Så altid når der skal handles microfiber klude og microfiber viskestykker og klude, så se efter hvor meget de vejer pr. kvadratmeter.

Hvad består en microfiber klud af?

Sammensætningen af microfiber, en microfiber klud sammensættes af polyamid = nylon, som er lavet af kulstof, og polyester = plastic fra olie og gas (oversat til dansk en blanding af plastic og nylon )

Fordele ved nylon/polyamid giver den fordel at den er antikrøl, blød og strækbar.

Fordele ved polyester/plastic er det er nemt at rengøre og er meget slidstærkt, giver glat og skinnede overflade uden at krympe, samt hurtig til at tørre.

Mærkning af Microfiber

I øvrigt så er der også ofte Oeko-Tex sundhedsmærkning på microfiberkludene, der sikrer, at viskestykker og klude ikke indeholder skadelige stoffer.

Der er også stillet særlige miljøkrav til den måde, de er blevet produceret på.

Læs mere om vores Microfiber klude 

Aktive filtre