Banfi Evoluzione 1 di tre Toscana I.G.T. - Italien

Nummer 1 af 3 unikke vine

Castello Banfi er udnævnt til "Best Winery of the Year" ved Vinitaly 2017

Sangiovese druerne, der er fra 1998 og 2003 har været lagret 30 måneder

Køb nu! kun 494 stk. tilbage på lager!
275,00 kr.

 

Prismatch

 

Recycled emballage

 

Spørgsmål ? - sms 30281060

Denne vin kommer fra det italienske vinhus, Castello Banfi, som er beliggende i Toscana. Castello Banfi er absolut et af Italiens førende og mest prestigeprægede vinhuse. Castello Banfi blev ved VinItaly 2010 kåret som “Bedste italienske vineri” – det var tolvte gang på sytten år at Castello Banfi løb med denne flotte titel  Vinen er produceret af 70 % Sangiovese, 15 % Cabernet Sauvignon, 10 % Syrah og 5 % Merlot druer, der er dyrket på Castello Banfis egne vinmarker i den sydlige del af Montalcino i Toscana.

Det er en unik og meget innovativ vin, da den ikke bare er produceret af et blend af fire forskellige druetyper, men også af druer fra forskellige årgange. Det er kun de allerbedste druer, der er udvalgt til denne vin – og alle druer og årgange er vinificeret hver for sig.  Sangiovese druerne, der er fra 1998 og 2003 har været lagret 30 måneder på nye store franske egetræsfade. Cabernet Sauvignon druerne er fra 2001 og har været lagret i ståltanke samt 12 måneder på egetræsfade. Merlot druerne er fra 2001 og har været lagret i ståltanke samt 12 måneder på egetræsfade.  Syrah druerne er fra 2012 og har været lagret i ståltanke samt 15 måneder på egetræsfade. Vinen har i gennemsnit fået 20 måneders egetræslagring, og det færdige blend har til sidst lagret 8 måneder på ståltanke inden tapning.  Resultatet er denne fantastiske Banfi Evoluzione, som er helt unik og uforlignelig. Det er en aristokratisk og velstruktureret vin med intens, lysviolet farve, kompleks duft med noter af tobak, mint, solbær og kirsebær, fyldig frugtsmag med finesse og dybde samt en lang og behagelig eftersmag.

Den er særdeles velegnet til vildt, okse- og kalvekød, gryderetter, simremad og kraftige oste. Denne harmoniske og velafbalancerede vin kan med velbehag drikkes nu, men den har samtidig et godt henlægningspotentiale.

Du vil eventuelt også synes om

31 andre varer i den samme kategori: