Michters Distillery Whisky

HVAD ER SPECIELT VED WHISKY FRA MICHTER'S?

De tørrer træet til deres fade under åben himmel i op til fire år. Dette blødgør træets naturlige tanniner, der ellers kan give uønsket bitterhed.

De toaster deres fade ved lav varme, hvilket gør sukkerstofferne i træet mere tilgængelige for den whisky, der bliver hældt på fadene, og resultatet er en blødere whisky.

De fylder whiskyen på fadene ved 51,5%, hvilket er lavere end normalt. Det betyder, at de skal bruge flere fade, og whiskyen dermed får mere fad-kontakt. Desuden får de også et bedre produkt i kraft af mindre fortynding efter lagring.

De hæver og sænker løbende temperaturen i deres lagerbygning (”heat cycling”), hvilken gør, at whiskyen presses ud i træet når temperaturen stiger og tilbage igen, når den falder, og på den måde får den mere fad-kontakt.

De analyserer hvert enkelt batch nøje og tilpasser filtreringen til hver batch for at bevare mest muligt af smagen, mens de fjerner uønskede dele.

Resultatet er en whisky af meget høj kvalitet, som har vundet stor international anerkendelse.  Derudover er Michter’s bourbon et ”Small Batch”-produkt, hvor de blender maksimalt 20 fade pr. batch, hvilket stiller store krav til hver eneste fad, da ét dårligt fad ikke kan skjules i mængden.

Aktive filtre