Grahams Malvedos Vs. Taylors Vargellas - Vintage Port 2008

1 fl. Grahams Quinta dos Malvedos Vintage Port 2008 75cl. - 20% alc.

1 fl. Taylors Vargellas Vintage Port 2008 75cl. - 20% alc.

Battle mellem to enkeltmarks portvine fra top portvinshuse

Køb nu! kun 6 stk. tilbage på lager!
798,00 kr.

 

Prismatch

 

Recycled emballage

 

Spørgsmål ? - sms 30281060

  T aylors Vargellas Vintage Port 2008 Druerne til denne portvin er dyrket i Douro dalen på Quinta de Vargellas.

Det er en elegant portvin med intens, næsten sort farve og fyldig bouquet af solbær og vilde bær samt noter af lakrids og sirup. Den har en utrolig intens og fyldig, men samtidig fløjlsblød smag, kraftige tanniner samt en lang og behagelig eftersmag med masser af saft og kraft.

Denne harmoniske portvin er særdeles velegnet til desserter, valnødder, tørrede abrikoser, figner, smagsfulde oste eller som et glas efter et godt måltid mad.

Om Vintage Port siges der, at den er drikkelig efter 4-5 år, men at den først virkelig kan nydes efter 15-20 år.

P.g.a. det naturlige depot, der er i Vintage Port, skal man huske at lade flasken stå oprejst i 48 timer inden man åbner den - på den måde falder bundfaldet til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen.

4 ud af 6 glas i Nordvestnyt, Midtjyllands Avis og Skive Folkeblad den 19. november 2011

91 Point Wine Enthusiast
91 Point Wine And Spirits Magazine
93 Point Huon Hooke

Kan drikkes nu eller gemmes frem til 2030.

Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammel. Taylor's er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængig. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal.

Denne Quinta dos Malvedos Vintage Port fra 2008 er en af de ypperste portvine fra området.

Det er gode ved single quintage portvine, er at man får virkelig meget for pengene samt smage hvordan forholdene har været netop det år og på denne ene vingård. 2008 var et usædvanligt år, sjældent har et vintage været i så god balance. Regnen først i august var utrolig vigtig, og ligeledes var de perfekte vejrforhold under høsten, to nøglefaktorer som har dannet basis for nogle helt fantastiske portvin. Portvinen har en mørkerød farve og det en flaske der emmer af kvalitet.  Koncentrerede brombær og en kompleks chokolade, eukalyptus og mynte. Modne bløde tanniner dominerer den vedvarende eftersmag.   

Historien om Graham's starter tilbage i 1820, hvor Graham handlede med tekstilvarer. En kunde kunne dog ikke betale sin forfaldne veksel til firmaets afdeling i Porto, og man måtte derfor nødtvunget acceptere 27 fade portvin som betaling (nej, hvor ærgeligt).Portvinen blev dog solgt med så stor succes, at firmaet ligefrem blev opfordret til at gentage handlen, ha ha. Grahams fik hurtigt opbygget et godt ry indenfor portvin, og i slutningen af det 19. århundrede var han ikke alene en af de største, men også en af de mest anerkendte. 

Fast forward til 1970, hvor en tidligere ansats børnebørn overtager huset: Symington-familien. I dag har de en meget central position indenfor portvin, da de ejer en række af de bedste huse i området. Vin connaisseur Robert Parker havde følgende kommentar om Graham's.

 "The most consistent producer of great port in the post World War 2 era".

Du vil eventuelt også synes om

8 andre varer i den samme kategori: