Banfi Evoluzione sæt di tre Toscana I.G.T.

Samling af  3 unikke vine fra Italien

3 x 75 cl. - druer helt tilbage fra 1998

Castello banfi er udnævnt til "Best Winery of the Year" ved Vinitaly 2017

Køb nu! kun 84 stk. tilbage på lager!
750,00 kr.

 

Prismatch

 

Recycled emballage

 

Spørgsmål ? - sms 30281060

Denne vin kommer fra det italienske vinhus, Castello Banfi, som er beliggende i Toscana. Castello Banfi er absolut et af Italiens førende og mest prestigeprægede vinhuse. Castello Banfi blev ved VinItaly 2010 kåret som “Bedste italienske vineri” – det var tolvte gang på sytten år at Castello Banfi løb med denne flotte titel.

1.  Vinen er produceret af 70 % Sangiovese, 15 % Cabernet Sauvignon, 10 % Syrah og 5 % Merlot druer, der er dyrket på Castello Banfis egne vinmarker i den sydlige del af Montalcino i Toscana. Det er en unik og meget innovativ vin, da den ikke bare er produceret af et blend af fire forskellige druetyper, men også af druer fra forskellige årgange. Det er kun de allerbedste druer, der er udvalgt til denne vin – og alle druer og årgange er vinificeret hver for sig.  Sangiovese druerne, der er fra 1998 og 2003 har været lagret 30 måneder på nye store franske egetræsfade. Cabernet Sauvignon druerne er fra 2001 og har været lagret i ståltanke samt 12 måneder på egetræsfade. Merlot druerne er fra 2001 og har været lagret i ståltanke samt 12 måneder på egetræsfade.  Syrah druerne er fra 2012 og har været lagret i ståltanke samt 15 måneder på egetræsfade. Vinen har i gennemsnit fået 20 måneders egetræslagring, og det færdige blend har til sidst lagret 8 måneder på ståltanke inden tapning.  Resultatet er denne fantastiske Banfi Evoluzione, som er helt unik og uforlignelig. Det er en aristokratisk og velstruktureret vin med intens, lysviolet farve, kompleks duft med noter af tobak, mint, solbær og kirsebær, fyldig frugtsmag med finesse og dybde samt en lang og behagelig eftersmag. Den er særdeles velegnet til vildt, okse- og kalvekød, gryderetter, simremad og kraftige oste. Denne harmoniske og velafbalancerede vin kan med velbehag drikkes nu, men den har samtidig et godt henlægningspotentiale.

2.

 Vinen er produceret af druerne Sangiovese (50 %), Cabernet Sauvignon (35 %) og Syrah (15 %), der er dyrket på Castello Banfis egne vinmarker i den sydlige del af Montalcino i Toscana. Det er en unik og meget innovativ vin, da den ikke bare er produceret af et blend af tre forskellige druetyper, men også af druer fra forskellige årgange. Det er kun de allerbedste druer, der er udvalgt til denne vin - og alle druer og årgange er vinificeret hver for sig.   Sangiovese, der er fra 1999 og 2006, har været lagret 24 måneder på franske egetræsfade. Cabernet Sauvignon, der er fra 2007, har været lagret i ståltanke samt 15 måneder på egetræsfade. Syrah, der er fra 2013, har været lagret i ståltanke samt 12 måneder på egetræsfade.   Det færdige blend har til sidst lagret 8 måneder på ståltanke inden tapning. Resultatet er denne fantastiske Banfi Evoluzione, som er helt unik og uforlignelig. Det er en aristokratisk og velstruktureret vin med en intens, lysviolet farve og kompleks duft med noter af tobak, mint, solbær og kirsebær. Fyldig frugtsmag med finesse og dybde samt en lang og behagelig eftersmag.   Den er særdeles velegnet til vildt, okse- og kalvekød, gryderetter, simremad og kraftige oste. Denne harmoniske og velafbalancerede vin kan med velbehag drikkes nu, men den har samtidig et godt henlægningspotentiale.

3.

 Vinen er produceret af druerne Sangiovese (50%), Cabernet Sauvignon (40%) og Syrah (10%), der er dyrket på Castello Banfis egne vinmarker i den sydlige del af Montalcino i Toscana.  Det er en unik og meget innovativ vin, da den ikke bare er produceret af et blend af tre forskellige druetyper, men også af druer fra forskellige årgange.  Det er kun de allerbedste druer, der er udvalgt til denne vin - og alle druer og årgange er vinificeret hver for sig.  • Sangiovese fra 2000 (35%) og 1998 (15%) – denne blanding af ældre Sangiovese fra egetræsfade og nyere Sangiovese fra ståltanke giver vinen en fantastisk friskhed.  • Cabernet Sauvignon fra 2015 giver vinen saftighed og et elegant strejf af sødme.  • Syrah fra 2016, der har været lagret dels på træ og dels på stål, gør vinen blød og let krydret. Det færdige blend har til sidst lagret 8 måneder på ståltanke inden tapningen i december 2017.  Resultatet er denne fantastiske Banfi Evoluzione, som er helt unik og uforlignelig. Det er en aristokratisk og utrolig kompleks rødvin med intens, lys rubinrød farve, delikat og varm duft af chokolade, læder, marmelade og modne kirsebær, fyldig, men samtidig blød og rund frugtsmag med finesse og dybde, silkebløde tanniner samt en lang og behagelig eftersmag. Den er særdeles velegnet til vildt, okse- og kalvekød, gryderetter, simremad og kraftige oste.

Du vil eventuelt også synes om

31 andre varer i den samme kategori: