Quinta do Pégo LBV 2014

6 Sjerner i Winemanual

5 Stjerner i vinavisen

Sølv ved Decanter World Wine Awards 2019

Sølv ved Mundus Vini 2019

75. cl 20 %

Quinta Do Pego
Køb nu! kun 27 stk. tilbage på lager!
279,00 kr.

 

Prismatch

 

Recycled emballage

 

Spørgsmål ? - sms 30281060

Quinta do Pégo LBV 2014

Efter mere end 4 år på fad er denne flotte, elegante Late Bottled Vintage Port blevet tappet.   Quinta do Pégo LBV er frembragt fra ejendommens A-klassificerede vinmarker beliggende i op til 350 meters højde, hvor der høstes med særdeles lave udbytter.   Late Bottled Vintage er lidt en mellemting mellem vintage port og fadport. En portvin fra et godt år, der lagres ublandet på fad i minimum 4 år. Pégos eksempel er hovedsageligt lavet fra druerne Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinto Cão og Sousão.  Årgang 2014 af denne prisbasker af en Late Bottled Vintage Port er vel nok den mest elegante udgave af vinen til dato.   Vinen fremstår mørkrød i farven med intense og charmerende aromaer af modne hindbær, solbær, sorte kirsebær og florale undertoner.  I smagen går den charmerende stil igen med sin righoldige, koncentrerede og silkebløde frugt. Dertil en behagelig syre og en lang afrundet eftersmag.  En fantastisk portvin til prisen, som smager fantastisk nu, men som sagtens kan gemmes 10-20 år fra høståret. 

Historie: Quinta do Pégo er en vingård beliggende på vejen fra Regua til Pinhao - ca.3 kmfør Pinhao på højre side - i Dourodalen i Portugal. Den er beliggende138 mover Douroflodens vandoverflade og vinmarkerne er beliggende op til350 mover Douroflodens vandoverflade. Det er uden tvivl én af de smukkest beliggende Quinta'er i Dourodalen. Siden januar 2000 har 50% af Quinta do Pégo været ejet af AMKA og siden september 2003 har Quinta do Pégo været 100% ejet af AMKA.

 Gården råder over ca. 33 hektar jord, hvoraf ca. 30 hektar er beplantet. Jorden er klassificeret i gruppe A, som er den absolut bedste gruppe. Quinta do Pégo projektet indebærer - udover naturligvis produktion af nogle af de fineste og bedste portvine - en total renovering af de gamle bygninger samt opførelse af en række gæsteboliger på gården. Efter denne totale renovering åbnede vingården Quinta do Pégo i foråret 2009 i en helt ny form med hotel. Quinta do Pégo er en af de flotteste quintaer i Douro dalen - og Hotel Rural Quinta do Pégo er bestemt et besøg værd.  Produktion: Denne Colheita portvin er produceret af Rozès’ vinmager Manuel Henrique under overvågning af Wouter Pienaar. Druerne til portvinen (Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão) stammer fra de gamle vinstokke, der fandtes på gårdens marker, da de nuværende ejere overtog gården.  

Du vil eventuelt også synes om

10 andre varer i den samme kategori: