Klein Constantia Vin de Constance 2011

95 ud af 100 points på www.erobertparker.com 5 ud af 5 stjerner i Platter's Wine Guide

Sydafrika - Dessertvin

Køb nu!!
998,00 kr.
Udsolgt

 

Prismatch

 

Recycled emballage

 

Spørgsmål ? - sms 30281060

Drue: Muscat de Frontignan 
Årgang: 2011

 

Verdens smukkest beliggende vingård, Klein Constantia, som er beliggende få kilometer uden for Cape Town, er en vigtig brik i Sydafrikas historie. Jorden blev i 1685 givet til guvernøren over Kap det gode Håb som belønning.

Engang dyrkede man på denne vingård den legendariske Constantia vin, som Napoleon, Kong Ludwig XIV, George IV og Kejser Bismarch drak og gemte i deres private vinkældre. I starten af det 19. århundrede blev Constance vinen købt af europæiske dommere og andre rigmænd frem for Ch. Yquem, Tokay og Madeira. Dette er altså en utrolig fornem vin fra Constance, som igennem de sidste århundreder er blevet betragtet som en af de største vine i verden. Det er efter sigende Nelson Mandelas yndlingsvin.

Vinlusen, som i slutningen af 1800-tallet kom til Cape provinsen, spredte død og ødelæggelse og samtidig forsvandt Constance vinen fra markedet. I 1980 købte familien Jooste ejendommen, og de har brugt mange penge og stor flid på at få Klein Constantias navn spredt over hele den store vinverden - igen.

Nu, hundrede år efter Constance vinens forsvinden, kommer genfødslen - Vin de Constance - lavet som den gamle Constantia fra vingården, der engang producerede denne legendariske vin.

Vinen er produceret af 100% Muscat de Frontignan druer og har været lagret 4 år på egetræsfade.

Den har en flot gylden-orange farve, frisk, blomsteragtig bouquet, eksotisk og fyldig frugtsmag af tørret abrikos, mango og papaya samt en ren og vedvarende eftersmag.

Det er en sød vin, som er yderst velegnet til desserter o. lign. og som har et fantastisk henlægningspotentiale.95 ud af 100 points på www.erobertparker.com
5 ud af 5 stjerner i Platter's Wine Guide

 

 

Alkoholprocent: 13 
Restsukker: Ca. 170 gr./ltr. 
Indhold: 50 cl. 
Type: Sød 

Du vil eventuelt også synes om

12 andre varer i den samme kategori: