Fonseca Quinta Do Panascal Vintage Port 2008

2008 - 

75 cl. - 20,5 % alc.

Panascal er navnet på en vingård hos Fonseca, der produceres kun vintage panascal i de år hvor kvaliteten er høj nok.

Køb nu! kun 40 stk. tilbage på lager!
295,00 kr.

 

Prismatch

 

Recycled emballage

 

Spørgsmål ? - sms 30281060

Fonseca Quinta Do Panascal Vintage Port 2008

Meget tæt lilla farve og violet kant. Næsen åbner sig med en uhæmmet bølge af tæt koncentreret bouquet med sorte kirsebær i duet med en overdådig konfekt af melasse og mørk chokolade. Efterhånden, som den udvikler sig, dukker noter af blomme frem fra det tilsyneladende tætte lag af mørke bær efterfulgt af eurofoserende dufte af aromatiske urter og eksotiske noter af sort peber og træ.  På ganen kombineres vinens rige, lækre frugtighed med en tæthed og yderst integrerede tanniner, for at lave et uhæmmet udbrud af tekstur og smag.  Den overdådige sorte frugtsmag er tilsyneladende uendelige og løftes af en frisk friskhed i afslutningen.

JAMIE GOODE  VIN ANORAK  NOVEMBER 2010 – 95 POINT  " Smuk næse: sød solbærfrugt med en krydret krydret og en vis rigdom af solbærknopper. Smagen er tæt og krydret med stor koncentration og dejlig smag. Rig solbær- og brombærfrugt med flot garvesyrestruktur. En fremragende portvin med dejlig tæthed og struktur."

Noter om året: Vinteren i 2008 var mere tør og koldere end normalt, med kun 258 mm regn, som faldt ved Pinhão mellem november og marts. Heldigvis sikrede en våd april, at grundvandsreserverne blev tilstrækkeligt fyldt op. Blomstringen skete under våde og kolde forhold, og som et resultat påvirkede det stort set alle druesorter, hvilket resulterede i lavere udbytte, men med stor koncentration af smag. 

Temperaturerne for vækstsæsonen 2008 var bemærkelsesværdigt meget lig 2007, med lavere temperaturer end gennemsnittet og en mild august. Den endelige modning af druerne blev stærkt forbedret med regn falder mellem 4. og 7. september og en yderligere regnskyl lige før vintage høsten startede.  Høsten startede den 25. september på Quinta do Panascal. Et centralt kendetegn ved hele årgangen var de varme dage kombineret med kolde nætter, der giver perfekte vejrforhold, ikke kun for den endelige modning af druerne, men også for gæringshastigheden. Dette gav vidunderlig friskhed af frugt, kompleksitet og fantastisk struktur.

Huset Fonseca:

Fonseca blev grundlagt i 1822 af Manoel Pedro guimaraens som købte et bestående firma hvori navnet Fonseca indgik. Manoel valgte at beholde dette som sit handelsnavn for at udnytte den kendskab der var til mærket i forvejen. Allerede 6 år senere måtte Manoel flygte til England, gemt i en portvinstønde der fragtedes på skib over Atlanten. flugten skyldtes Manoels åbenlyse støtte til de liberale som på det tidspunkt var ilde set. Manoel drev sit handelsfirma fra London. Ved sin død i 1858 havde Manoel fået sine 3 sønner ind i firmaet og navnet var ændret til M.P. Guimaraes & sons om end handelsmærket Fonseca blev bibeholdt. Inden da var firmaet faktisk nået op på en volumen der gjorde det til portvinshandelens andet største firma.  Selvom firmaet pga. krisen efter 2. verdenskrig blev solgt til familien Yetman i 1948 forblev styringen i familien. I 1978 blev Fonsecas primære quinta ”Panascal” købt. Denne quinta havde i forvejen leveret ryggraden til Fonsecas vine igennem et par årtier. Selve quintaen er helt fra 1600-tallet og absolut et besøg værd hvis man er på kanterne lidt vest for Pinhao. I dag produceres Fonsecas vine stadig af en Guimaraens, nemlig David som som også har ansvaret for de flotte vine fra Taylor's idet både Fonseca og Taylor's i dag indgår i The Fladgate Partnership.

Du vil eventuelt også synes om

13 andre varer i den samme kategori: