Chunky tomat suppe med kylling og asiatisk touch
Har du forskellige rå grøntsagsrester, f.eks. gamle tomater, porrer, peberfrugt, purløg eller andet kan det også anvendes i suppen. Du kan også bruge andet kyllingekød, låret er bare bedste da det afgiver meget smag og ikke bliver tørt.
Du kan bruge:
Nok til ca. 12 dybe tallerkener
2 spsk rapsolie eller lign.
1 fed hvidløg (finthakket)
5 gulerødder (snittet groft)
5 alm løg (grov hakket)
1 flot spidskål (meget groft snittet)
1 kg udbenet kylling overlår (skæres over i 2 -3 stykker)
2 ds. hakkede tomater
1 tsk paprika
2 - 3 s spsk Oscar asiatisk fond fondkoncentrat
salt, peber de mængder man selv synes
1. Ta, en gryde på ca. 6 ltr. varm den op, rist kyllingen af i ca. 5 min., gerne kun lidt af kyllingen ad gangen så det bliver ristet og ikke kogt. Når alt kylling er ristet af, lægges den i en dyb tallerken.
2. Rist løg og hvidløg af med det samme efter kyllingen er fjernet, tilsæt herefter gulerod rist lidt mere og tilsæt så de kålen. Vent 1 minuts tid og tilsæt Oscar kyllingebouillon, de hakkede tomater og Oscar asiatisk fond fondkoncentrat kog det hele op, og lad det simre i 5 - 10 min.
3. Kom kylling tilbage i gryden, samt kødsaften, som lægger i bunden af tallerkenen, giv det et opkog, lad det stå ved svag varme, i ca. 10 min og smag til med salt og peber.
4. Du er klar til at spise, bag evt. et godt stykke brød til.